Boktyven av Markus Zusak (Ebok)
Ebok

Boktyven (Ebok)

Forfatter:

Henning Hagerup (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.89 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The book thief
Oversatt av: Hagerup, Henning
ISBN/EAN: 9788202354534
Kategori: Underholdningsromaner
Omtale Boktyven

Året er 1939. Vi er i Nazi-Tyskland. Døden har travle dager, og han skal snart få enda mer å gjøre.
Den dagen Liesel Meminger finner en bok i snøen ved brorens grav, forandres livet hennes dramatisk. Jenta har nemlig oppdaget noe hun ikke kan motstå – bøker. Graverens håndbok er det første av hennes 14 tyverier i løpet av de neste årene. Snart stjeler hun bøker fra nazistenes bokbål, borgermesterfruens bibliotek og der hun ellers måtte finne dem. Det er fosterfaren som lærer henne å lese, og takket være bøkene klarer hun å finne mening i en verden som er i ferd med å gå av hengslene. Liesel deler historiene hun har lest, med naboene sine i bomberommet og med jøden Max, som fosterfamilien skjuler i kjelleren.

Forfatteren velger Døden som forteller og klarer med dette å få fram en usentimental historie som likevel har alle håpets, dårskapens og forventningens nyanser i seg.
Filmen kommer 17. januar 2014.

Til toppen

Andre utgaver

Boktyven
Bokmål Nedlastbar lydbok 2009
Boktyven
Bokmål Heftet 2017
Om forfatter

Forfatterbiografi – Markus Zusak

Komplett forfatterbiografi:

Markus Zusak er født i 1975 og har skrevet fem bøker, deriblant den internasjonale bestselgeren Boktyven, som er oversatt til over førti språk. Siden den først ble utgitt i 2005, har Boktyven ligget på førsteplass på både Amazon.com og Amazon.co.uk i over ti år, og den har ligget på bestselgerlistene i flere land i Sør-Amerika, Europa og Asia.

Zusaks tre første bøker, The Underdog, Fighting Ruben Wolfe og When Dogs Cry (også kjent som Getting the Girl), kom ut mellom 1999 og 2001. De er alle utgitt i flere land og har høstet en rekke priser og hederlig omtale både i forfatterens hjemland Australia og i USA.
Jokeren, som kom ut i 2002, ble kåret til årets bok for eldre lesere av Det australske barnebokrådet i 2003. Samme år mottok Zusak Delstatsministerens litteraturpris i New South Wales (Ethel Turner-prisen) for Jokeren, som også fikk hederlig omtale da den ble nominert til Printz-prisen i USA. Den er også blitt tildelt priser i flere land i Europa, blant annet den prestisjetunge Deutscher Jugendliteratur-prisen i Tyskland.

Det er imidlertid Boktyven som har befestet Markus Zusaks status som en av Australias mest fremgangsrike forfattere. Boktyven har ligget på førsteplass på salgslistene hos Amazon.com og Amazon.co.uk, i The New York Times og i flere land i Sør-Amerika, Europa og Asia. Den har også ligget på topp fem på salgslistene i Storbritannia og flere andre steder. Den har håvet inn en lang rekke priser av alle slag, fra litterære priser til leser- og bokhandlerpriser. Boktyven var den eneste boken som sto på listene til Verdens boknatt i både Storbritannia og USA.
Boktyven har også også blitt filmatisert.Filmen er regissert av Emmy-vinner Brian Percival (Downton Abbey) og ble spilt inn i Berlin av Twentieth Century Fox. Øverst på rollelisten finner vi Oscar-vinneren Geoffrey Rush (Shine, Kongens tale) og den Oscar-nominerte Emily Watson (Breaking the Waves, Anna Karenina). Blant skuespillerne finner vi også nye, spennende talenter som Ben Schnetzer, Nico Liersch og Sophie Nélisse (Den gode læreren). Det er Nélisse som spiller boktyven Liesel Meminger.
The Guardian skrev at Boktyven er «så mangslungen at den tar pusten fra en, og mesterlig fortalt». The New York Times: «Briljant og enormt ambisiøs … en bok som kan endre liv.» The Age: «en original, rørende og vakkert forfattet bok.»

Markus Zusak er oppvokst i Sydney i Australia, der han fremdeles bor sammen med sin kone og sine to barn.

Forfatterbiografi til alle bokutgivelser
Markus Zusak er født i 1975 og har skrevet fem bøker, deriblant Jokeren og den internasjonale bestselgeren Boktyven, som er oversatt til over førti forskjellige språk. Han bor i Sydney sammen med sin kone og sine to barn.

Festivaler og opptredener
Markus Zusak har skrevet fem bøker, deriblant den internasjonale bestselgeren Boktyven, som er oversatt til over førti språk og har ligget på bestselgerlisten i The New York Times siden den kom ut i 2005. De fire første romanene hans, The Underdog, Fighting Ruben Wolfe, When Dogs Cry (også kjent som Getting the Girl) og Jokeren, som kom ut fra 1999 til 2002, er alle blitt utgitt i flere land og har høstet priser og hederlig omtale både i forfatterens hjemland Australia og i resten av verden.

Boktyven ble utgitt i 2005 og er en av de største boksuksessene som noen gang har kommet fra Australia. Den har blitt en bestselger på samtlige av jordens kontinenter, har ligget på førsteplass både hos Amazon.com og Amazon.co.uk og på mange bestselgerlister over hele verden. I 2013 ble Boktyven filmatisert. filmen ble spilt inn i Berlin, regissert av Emmy-vinner Brian Percival (Downton Abbey) og med Oscar-vinner Geoffrey Rush (Shine, Kongens tale) og den Oscar-nominerte Emily Watson (Breaking the Waves, Anna Karenina) øverst på rollelisten.
Markus Zusak vokste opp i Sydney i Australia, der han fremdeles bor sammen med sin kone og sine barn.

Følg Markus Zusak på
Twitter: @Markus_Zusak

Facebook: /markuszusak

Instagram: @markuszusak

Tumblr: http://www.zusakbooks.com

Hashtag til Boktyven er #TheBookThief
Hashtag til Jokeren er #EdKennedy.