To uker etter terrorbombingen i NewYork, dro Åsne Seierstad til Afghanistan som krigskorrespondent for skandinavisk presse og media. Etter nyttår flyttet hun inn hos en afghansk storfamilie i Kabul. Med utgangspunkt i denne familien, skriver hun om landets skjebne, dets sår og drømmer om helbred. Gjennom nære portretter av familiemedlemmene leser vi om frieri og giftermål, undertrykking og maktmisbruk, forbrytelse og straff.
I Bokhandleren i Kabul trer Afghanistan frem som et mangfoldig land, med sin kulturelle rikdom og sine selvmotsigelser – fra bokbrenning på gaten til nære scener i familien. Seierstad formidler historien om et folk som er utmattet av krig, om apati og desperasjon, historien om et land i ruinenes støv, men også om en spirende vår og folks forsiktige håp om en annen fremtid.
Åsne Seierstad (f. 1970) er cand.mag fra Universitetet i Oslo med fagene russisk, spansk og idéhistorie. Som krigskorrespondent dekket hun konflikten i Irak (2003) og Afghanistan (2001) for skandinavisk presse og media.
Fra 1998 til 2000 jobbet hun i NRK Dagsrevyen, og dekket blant annet krigen i Kosovo i 1999. Hun var korrespondent for Arbeiderbladet i Kina 1997, og i Russland fra 1993 til 1996.
Seierstad har tidligere utgitt bøkene Med ryggen mot verden (2000), Bokhandleren i Kabul (2002), Hundre og én dag (2003) og Med ryggen mot verden - fremdeles (2004). Hun har mottatt en rekke nasjonale og internasjonale priser for sitt journalistiske virke og for sine bokutgivelser.