Bli en bedre sjef (Heftet)

Hvorfor god ledelse er så vanskelig

Forfatter:

Poul Henrik Poulsson (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 168
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
Originaltittel: Become a better boss - why good management is so difficult
Oversatt av: Poulsson, Poul Henrik
ISBN/EAN: 9788202441722
Kategori: Jobb og ledelse , Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag og Fagbøker
Fag: Organisasjon og ledelse
Nivå: Akademisk
Omtale Bli en bedre sjef

Dette er ikke bare enda en bok om å bli en mer effektiv leder. Bli en bedre sjef forklarer hvorfor alle de velkjente rådene om god ledelse sjelden blir fulgt. Ved å rette søkelyset på ledelse slik de ansatte opplever den, gir Julian Birkinshaw oss innsiktsfulle og nyttige råd om hva vi kan gjøre annerledes – både når vi leder andre og når vi utformer de organisasjonene vi arbeider i.

Birkinshaw har brukt mye tid ute i bedriftene for bedre å forstå hvordan livet som ansatt oppleves. Han har intervjuet mange hundre ansatte og ledere, og gjennomført undersøkelser med flere tusen respondenter.

Boken har et klart budskap om hva som bidrar til god ledelse, og kan anvendes både av den ansatte og av sjefen. Den lokker lederen ut av sin komfortsone og viser hvordan han/hun kan tenke nytt. Boken viser også hvordan den ansatte kan hjelpe seg selv til å bli ledet mer effektivt, og den utforsker begrensninger og sykdomstegn som kan prege organisasjonene vi jobber for.

Til toppen

Anmeldelser Bli en bedre sjef
Om forfatter

Julian Birkinshaw er professor i strategi og entreprenørskap ved London Business School. Han har en omfattende akademisk produksjon om ledelse av internasjonale selskaper, innovasjon og entreprenørskap og strategi bak seg. Han har publisert i ledende tidsskrift, og bøkene hans er oversatt til en rekke språk.

Birkinshaw er en internasjonalt etterspurt foredragsholder og er rådgiver for flere av verdens mest kjente selskaper. Han er ofte sitert i publikasjoner som The Economist, Wall Street Journal og The Times. Han er sammen med Gary Hamel grunnlegger av The Management Innovation Lab (MLab), som er et unikt partnerskap mellom akademia og bedrifter for å utvikle bedre ledelsesmodeller.