Blacklands (Innbundet)

Forfatter:

André Savik (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Blacklands
Oversatt av: Savik, André
ISBN/EAN: 9788202332280
Kategori: Krim
Omtale Blacklands

12 år gamle Steven Lamb er ikke som sine jevnaldrende når det gjelder fritidsaktiviteter. Etter skoletid graver han i jorda ute på heiene. Han vil så gjerne ha tilbake den hyggelige tonen hjemme. Mormor er alltid er trist og sur, og hver dag står hun ved vinduet og venter på at Stevens onkel Billy skal komme hjem. Steven har aldri møtt onkel Billy, for da Billy var 11, for 19 år siden, gikk han på butikken, og siden har ingen sett ham. Billy må være død, og Steven er ute og graver for å finne levninger som kan bevise det og bringe mormor ut av sorgen.

På den tiden da Billy forsvant ble pedofile Arnold Avery livstidsdømt for seriemord på småbarn. Det er all grunn til å tro at han drepte Billy, og Steven skriver et brev til Avery for å spørre hvor han begravde Billy. Dette blir starten på fascinerende katt og mus lek mellom den desperate gutten og en drapsmann som har kjedet seg i mange år.

Debutant Belinda Bauer har høstet mange lovord og priser for denne originale og stemningsfulle krimromanen. Hun slo navn som George Pelecanos i kampen om den prestisjefylte Gold Dagger Award i 2010.

Til toppen

Andre utgaver

Blacklands
Bokmål Heftet 2012
Blacklands
Bokmål Ebok 2012
Blacklands
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
Anmeldelser Blacklands

En svart perle

"Det er en original, og samtidig rystende historie Belinda Bauer bretter ut i sin suksessombruste debutroman, svart som tittelen Blacklands (...)et must i påskesekken!"

 
Knut Faldbakken, VG

Original og svart fulltreffer

"Den er en fulltreffer, og rammer leseren midt i mellomgulvet. Et virkelig knyttneveslag av en kullsvart historie. Debutromanen viser Bauers uomtvistelige talent som kriminalforfatter. Original og solid litterært håndverk. Rett og slett en praktroman."

 
Kjell Einar Øren, Haugesunds Avis

Sterkt om Steven

"Dette er en stemningsfull`og annerledes krim om følger av en forbrytelse."

 
Monika Nordland Yndestad, Bergensavisen

(...) en både original og rystende spenningsbok av høy litterær kvalitet."

 
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Mørkt med mening

"Blacklands er i lange partier besettende lesning, og det på flere plan. Styrt av en lavmælt sensibilitet etablerer debutant Bauer et romanunivers befolket av mangefasetterte, bevegelige karakterer, og hun er så språklig velutrustet at hedelandskapet som forsyner handlingen med en trykkende melankolsk-tåkete atmosfære, får et nærmest kjødelig preg."

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Debut helt i toppsjiktet

"Blacklands er hennes første kriminalroman og hun er den første debutanten på snaue 40 år som har vunnet den prestisjefylte britiske krimprisen «Gold Dagger» og det er bare å slå håndflatene sammen og applaudere. Blacklands er rett og slett en bok du ikke klarer å legge fra deg."

Helge Kjøniksen, Moss Avis

"Belinda Bauer har skrevet en kort, litterær krim det er vanskelig å legge fra seg, til tross for det ubehagelige innblikket i seriemorderens indre."

Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv

Til toppen

Om forfatter

Belinda Bauer vokste opp i England og Sør-Afrika. Hun har arbeidet som journalist og manusforfatter, og mottok Carl Foreman/Bafta Award for Young British Screen-writers for sitt filmmanus The Locker Room. Belinda mottok den britiske kriminalforfatterforeningens Gold Dagger-pris for årets kriminalroman med sin første bok, Blacklands. I 2012 hun ble innstilt til den britiske kriminalforfatterforeningens Library Award Dagger for sitt samlede forfatterskap. For mer informasjon om forfatteren og hennes bøker, besøk www.belindabauer.co.uk Eller besøk henne på Facebook, på www.facebook.com/BelindaBauerBooks