Blå horisont av Wilbur Smith (Innbundet)
Last ned høyoppløst omslag

Blå horisont (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 657
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Blue Horizon
Oversatt av: Kolstad, Henning
ISBN/EAN: 9788202222475
  • Blå horisont av Wilbur Smith (Heftet)

    Heftet

  • Blå horisont av Wilbur Smith (Ebok)

    Ebok

Omtale: Blå horisont
"Blå horisont" er nok en fantastisk roman fra Wilbur Smiths hånd, en roman om hat og kjærlighet, hevn og hensynsløshet.

I sin niogtyvende roman går Wilbur Smith igjen tilbake til det sørlige Afrikas eventyrlige historie. Og igjen er det Courtney-familiens stridbare medlemmer som driver handlingen. Brødrene Tom og Dorian Courtney har fulgt sine forgjengeres tradisjoner og erobret nye territorier ved hensynsløs kamp og grenseløs dristighet. Fra Kapp det gode håp fortsetter deres etterkommere tradisjonen. Nyetablerte handelskompanier ved kysten, rykter om fantastisk natur og myldrende dyreliv lokker dem til nye fremstøt, nye konfrontasjoner. I et siste oppgjør står Courtney-mennene overfor andre erobrere, like maktsyke som de selv, men med en drivkraft som henter energi fra andre, ukjente kilder. Det gir duellen og nærkampen andre, uforutsigbare dimensjoner

Wilbur Smith er født i Zimbabwe I 1933. Med sine nå 29 romaner rangerer han som en av verdens mest leste og populære forfattere. Han er bosatt i Sør-Afrika, men tilbringer mye av sin tid på storviltjakt, på eksotiske øyer eller i London, eller på reise for å gjøre undersøkelser til neste bok.

Orig.tittel: Blue Horizon       

Oversatt av Henning Kolstad

Anmeldelser:

"Blå horisont er en fascinerende roman - en blanding av det realistisk sett mulige og et konglomerat av fantasifulle, eventyrlige innfall en spennende fiksjon rommer."
Jon Terje Grønli, Gjengangeren
Les hele anmeldelsen

Til toppen

Om forfatter Wilbur Smith

Et litterært eventyr!
Det kan man trygt kalle karrieren til den sørafrikanske forfatteren Wilbur Smith. Han er født i Zimbabwe i 1933, og vokste opp i en velstående familie. Allerede som ganske liten fikk han bli med på safari med ladd gevær.


Utdannelsen fikk han i Sør-Afrika, men i stedet for å bli journalist, slik han selv ville, ble han etter sin fars vilje utdannet i skattevesenet. Han giftet seg, fikk barn, hatet jobben, kranglet med kona, og fikk stadig større vanskeligheter med å betale regninger.Han var ingen lykkelig mann. Men hele tiden skrev han fortellinger, det hadde han gjort siden han var ni år. Han fullførte en roman som gikk runden i britiske forlag. Samtlige refuserte den, men Wilbur Smith ga ikke opp. Han skrev en roman til, og denne gangen hadde han lykken med seg. Livet endret seg dramatisk. Pengeproblemene tok slutt, det samme gjorde ekteskapet.

Han giftet seg etter hvert om igjen, og alle hans senere bøker, blir innledet med varme dedikasjoner til den nye kona, Danielle. Hun tok aktivt del i sin manns forfatterskap og hjalp ham spesielt med forberedelsene og bakgrunnsmaterialet. Etter Danielles død har hans tredje kone, Mokhiniso, overtatt rollen som pådriver og hjelper.

Flere av Wilbur Smiths bøker har vært forbudt i Sør-Afrika. Smith er temmelig brutal i sine intriger, og skildringer av vold og sex. Han legger heller ikke skjul på de grusomheter som begge sider begår i en borgerkrig, eller en rasekonflikt.

Wilbur Smiths bøker er hittil oversatt til 26 språk, og solgt i millioner eksemplarer verden over. Flere er filmet. I nesten alle Smiths romaner er handlingen lagt til Afrika, og de to familiene Courtney og Ballantyne opptrer i de fleste av dem.

Til toppen