Billy Summers (Heftet)

Forfatter:

Monika og Halvor Martins (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Billy Summers
Oversatt av: Martins, Monika og Halvor
ISBN/EAN: 9788202768836
Kategori: Underholdningsromaner , Romaner og Krim
Omtale Billy Summers

Fra den legendariske historiefortelleren Stephen King kommer en oppslukende roman om en god mann i en dårlig jobb

Billy Summers befinner seg i et rom med et våpen. Han er leiemorder, den beste i bransjen. Han gjør bare jobben dersom personen han skal drepe, virkelig fortjener å dø. Men nå vil han komme seg ut av dette yrket. Han skal bare gjøre unna ett oppdrag først, for betingelsene er for gode til å takke nei til. Han er en av verdens beste snikskyttere, en høyt dekorert Irak-veteran og en ekspert i å forsvinne uten et spor når jobben er gjort. Så hva kan egentlig gå galt?

Vel, det meste.

Denne spektakulære, oppslukende romanen er delvis en fortelling om krig, delvis en kjærlighetserklæring til de amerikanske småbyene og menneskene som bor der, og i rollene finner du en av de mest tiltalende og overraskende duoene som noen gang har figurert i en King-bok, og sammen setter de seg fore å hevne forbrytelsene til en usedvanlig ond mann.

På førsteplass på New York Times' bestselgerliste
Årets bok i Esquire, Wall Street Journal, Booklist, BookBub, Kirkus, Parade, Scribd, Apple Books og Tampa Bay Times

«Billy Summers er en ambisiøs, stramt komponert og tiltalende hamløper av en bok: soldatberetning, platonisk kjærlighetshistorie, noirkrim og et portrett av en godt voksen manns utvikling. Gledene ved den er utallige, og den taler til hjernen, hjertet og nervesystemet i like stor grad.»
Wall Street Journal

«En intens, oppslukende historie om en intellektuell leiemorder som sliter med å følge den smale sti - og forfatterens beste bok på mange år ... En fengslende leseopplevelse med et kløktig plot, akkurat passe hardkokt og til tider nesten magisk oppfinnsomt.»
Los Angeles Review of Books

«Kings seneste bok handler om en leiemorders siste oppdrag, noe som innebærer en undercoverjobb som forfatter. Denne jobben viser seg å være vel så givende som det som er den egentlige jobben hans, som ikke går helt etter planen. Men det er noe av det som gjør denne overraskende, mangefasetterte thrilleren så bra.»
Washington Post

«Et vitnesbyrd om forfatterens utrettelige energi og selvtillit. Øyet han har for detaljer, spesielt når det gjelder den mer lurvete delen av småby-USA, er skarpt ... levende og livlig.»
New York Times Book Review

«En av de mange bemerkelsesverdige sidene ved Stephen King er at han har til gode å gå tom for ideer. Eller for å si det på en annen måte: Han er flink til å finne nye innfallsvinkler på temaer som har interessert ham i hele hans karriere som forfatter ... Partiene der Billy skriver om livet sitt, er noen av de beste i boken ... Det er først når [Billy] finner et publikum til livshistorien sin at boken virkelig skinner.»
Rob Merrill, Associated Press

Til toppen

Flere bøker av Stephen King:

Om forfatter

Stephen King (f. 1947) er en amerikansk forfatter av grøssere, spenning, krim, science fiction og fantasy. Han har en særegen posisjon i populærkulturen, med sitt mangeårige og mangslungne forfatterskap. Han er en særdeles produktiv forfatter, som gjennom sin karriere har gitt ut 64 romaner, 5 sakprosabøker og ca. 200 noveller. Bøkene hans har solgt i 350 millioner eksemplarer og oversatt til over 50 ulike språk. De fleste av bøkene hans er filmatisert, noen av dem så vellykket at de står igjen som høydepunkter i filmhistorien. Han er blitt tildelt utallige priser, og mer enn 30 av bøkene hans har gått til topps på New York Times’ bestselgerliste.

Stephen King er bosatt i Maine i USA, er gift med Tabitha og har to sønner og en datter. Begge sønnene, Owen King og Joe Hill, har med relativt stor suksess gått i farens fotspor.