Biblioteket (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 80
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202290726
Kategori: Lyrikk
Omtale Biblioteket

Hans Petter Blads diktsamling Biblioteket handler om bøker, forfattere, streker i margen, bokmerker, språk og språk som forsvinner, om bøkers reiser og reiser med bøker, om romaner som skrives horisontalt, av mennesker som ikke vet at de er forfattere, om å lese, bli lest, være den lesende, eller lese, som skrift.

Til toppen

Anmeldelser Biblioteket

"Frydefullt om boka som materiell karakter og fiksjon (...) Enhver flittig bibliotek- og antikvariatgjenger vil kjenne seg igjen i disse framstillingene, med en viss fryd, ja, for ikke å si med vill fryd."

Thomas Marco Blatt, Dagbladet

"Det blir både morsomt, treffende og underholdende tekster av bøkene som hører til et sted i rommet mellom antikvariat og bibliotek (...)"

Hans H. Skei, Aftenposten

"Nabokov skrev: «Jeg tror meningen med å skrive ligger i dette: beskrive vanlige ting slik de vil reflekteres i fremtidens vennlige speil; finne den blinde ømheten i dem slik bare våre etterkommere vil oppleve dem i tider langt vekke, når hver minste bagatell i dagliglivet vårt i seg selv blir vakker som om den var pyntet til fest.» Med «Biblioteket» har Hans Petter Blad lykkes med akkurat dette."

Mattis Øybø, Klassekampen

Til toppen

Om forfatter

Han Petter Blad er født i 1962. Forfatter og filmmanus-forfatter. Har også skrevet dramatikk. Debuterte høsten 2002 med romanen I skyggen av små menn midt på dagen.