Bevegelsens årsak (Heftet)

Elementær innføring i mekanikk og bevegelsesanalyse

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 116
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202283674
Kategori: Grunnskolelærerutdanning og Fagbøker
Fag: Idrettsfag, Lærerutdanning
Nivå: Akademisk
Omtale Bevegelsens årsak

Dette er en bok om ulike aspekter ved bevegelse analysert ved bruk av klassisk mekanikk. Slike analyser er spesielt nyttige for trenere og idrettsutøvere.

Boka tar for seg:

  • kraft og bevegelse
  • masse og bevegelsesmengde
  • fart og akselerasjon
  • arbeid og energi
  • friksjon
  • spinn og rotasjon

Forfatteren viser hvordan utførelsen av en bevegelse bestemmes av mekaniske lover, og hvordan den kan forbedres. De mange eksemplene og illustrasjonene i boka er fra forskjellige idrettsgrener.

Boka er skrevet som en innføring i mekanikk og bevegelsesanalyse for dem som studerer idrettsfag ved universiteter og høgskoler, og for dem som har valgt idrett i lærerutdanningen. Den vil også fungere godt som innføringsbok ved idrettslinjer i videregående skole.

Til toppen

Om forfatter
Aasmund Holand er dosent i idrettsdidaktikk ved Høgskolen i Bodø. Han har overordnet ansvar for masterutdanningen i idrett ved høgskolen, men underviser også i orientering, friidrett, idrettshistorie og bevegelseslære på årskurset i idrett. I tillegg til lærebokproduksjon innenfor forskningsmetodikk og bevegelseslære har Holand skrevet en rekke populærvitenskapelige artikler om skoleidrett og kroppsøvingsfaget i skolen. I perioden 1994 til 2003 var Holand valgt/tilsatt i posisjoner som dekan for lærerutdanningen, høgskoledirektør, avdelingsdirektør og prorektor ved Høgskolen i Bodø. Holand var også i en periode på 80-tallet tilsatt som personal- og organisasjonssjef i Bodø kommune.