Bevegelsens årsak (Heftet)

Elementær innføring i mekanikk og bevegelsesanalyse

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 116
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202283674
Kategori: Grunnskolelærerutdanning og Fagbøker
Fag: Idrettsfag, Lærerutdanning
Nivå: Akademisk
Omtale: Bevegelsens årsak

Dette er en bok om ulike aspekter ved bevegelse analysert ved bruk av klassisk mekanikk. Slike analyser er spesielt nyttige for trenere og idrettsutøvere.

Boka tar for seg:

  • kraft og bevegelse
  • masse og bevegelsesmengde
  • fart og akselerasjon
  • arbeid og energi
  • friksjon
  • spinn og rotasjon

Forfatteren viser hvordan utførelsen av en bevegelse bestemmes av mekaniske lover, og hvordan den kan forbedres. De mange eksemplene og illustrasjonene i boka er fra forskjellige idrettsgrener.

Boka er skrevet som en innføring i mekanikk og bevegelsesanalyse for dem som studerer idrettsfag ved universiteter og høgskoler, og for dem som har valgt idrett i lærerutdanningen. Den vil også fungere godt som innføringsbok ved idrettslinjer i videregående skole.

Til toppen

Om forfatter
Aasmund Holand er dosent i idrettsdidaktikk ved Høgskolen i Bodø. Han har overordnet ansvar for masterutdanningen i idrett ved høgskolen, men underviser også i orientering, friidrett, idrettshistorie og bevegelseslære på årskurset i idrett. I tillegg til lærebokproduksjon innenfor forskningsmetodikk og bevegelseslære har Holand skrevet en rekke populærvitenskapelige artikler om skoleidrett og kroppsøvingsfaget i skolen. I perioden 1994 til 2003 var Holand valgt/tilsatt i posisjoner som dekan for lærerutdanningen, høgskoledirektør, avdelingsdirektør og prorektor ved Høgskolen i Bodø. Holand var også i en periode på 80-tallet tilsatt som personal- og organisasjonssjef i Bodø kommune.