Bessys bok av Jane Harris (Ebok)
Ebok

Bessys bok (Ebok)

Forfatter:

Torstein Velsand (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2011
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.65 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: The observations
Oversatt av: Velsand, Torstein
ISBN/EAN: 9788281691254
Kategori: Underholdningsromaner og Romaner
Omtale Bessys bok

Året er 1863. I et forsøk på å unnslippe en fortid som har vært alt annet enn uskyldig, tar den irske ungjenta Bessy Buckley arbeid som tjenestepike på et gods utenfor Edinburgh. Hun blir svært betatt av husets vakre og eksentriske frue, Arabella, men forundres av fruens stadig mer eiendommelige anmodninger. Blant annet vil hun ha Bessy til å skrive ned sine daglige gjøremål og innerste tanker i en dagbok. Snart oppdager Bessy at huset skjuler flere slike dagbøker, og at Arabella har sine egne, mystiske hemmeligheter. Da Bessy finner ut at hennes forgjenger Nora forsvant under mystiske omstendigheter, fører et barnslig pek til at hele hennes tilværelse trues. Fanget i en floke av galskap, spøkelser, sex og løgn, søker hun sannheten om hva som skjedde med Nora. Det viser seg å få dramatiske konsekvenser ...

Til toppen

Anmeldelser Bessys bok

" ... spennende og godt fortalt. Man bruker hver ledig stund til å lese noensider.

Avisa Nordland

"Utviklingen fra redsel og utrygghet til inderlighet og rørende gjenklang er både spennende, humoristisk og gripende skildret. Livet på den skotske landsbygda, spenningene mellom klasse og personer, makt og avmakt --alt dette er nam-nam for lesere som liker et stykke litterært snacks ..."

VG

Til toppen

Om forfatter
Jane Harris ble født i Belfast og vokste opp i Glasgow. Hennes noveller har vært publisert i en rekke antologier og tidsskrifter, og hun har dessuten skrevet manus til flere prisbelønte kortfilmer. Hun bor i London med sin ektemann Tom.