Beslutninger (Heftet)

Forfatter:

og

Inger Sverreson Holmes (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 140
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
Originaltittel: Beslut
Oversatt av: Holmes, Inger Sverreson
ISBN/EAN: 9788202482299
Kategori: Fagbøker
Fag: Organisasjon og ledelse
Nivå: Akademisk
Omtale Beslutninger

Å ta beslutninger er en sentral aktivitet i organisasjoner. Ikke minst i politiske sammenhenger tillegges beslutninger stor betydning. Men å ta beslutninger er også en hverdagslig aktivitet som alle mennesker er engasjert i. I denne boka behandler Karin og Nils Brunsson begrepet beslutninger. De beskriver hva som skjer når enkeltindivider og organisasjoner tar avgjørelser, hvilke konsekvenser beslutningene får, og hvor vanskelig beslutningstaking kan være.

Til toppen

Anmeldelser Beslutninger
Om forfatter
Karin Brunsson er dosent i bedriftsøkonomi og arbeider ved Uppsala universitet og ved Internationella Handelshögskolan i Jönköping. Hun har oversatt Henry Fayols Administration industrielle et générale til svensk (2008), og har skrevet en rekke lærebøker og barnebøker om økonomi. Hennes siste tittel er Läran om management, föreställningar i ett organisationssamhälle (2013).

Nils Brunsson er professor i bedriftsøkonomi ved Uppsala universitet. Han er en av grunnleggerne av SCORE, et senter for forskning om organisasjon og offentlig sektor. Nils Brunsson har publisert et tyvetalls bøker og et stort antall artikler om blant annet beslutningstaking, administrative reformer, standardisering og metaorganisasjoner. I de siste årene har han ledet et forskningsprogram om hvordan markeder organiseres.