Bernadette (Innbundet)

Piken som så Jomfru Maria

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 119
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202249069
Kategori: Romaner og Biografier
Omtale Bernadette

1858, i en grotte ved den sydfranske byen Lourdes, viste en kvinneskikkelse seg flere ganger for en enfoldig, 14 år gammel pike, Bernadette Soubirous. Såvel statens som kirkens menn anså piken som hysterisk, innkalte henne til utallige forhør og forbød henne og andre å gå til grotten. Men underlige ting skjedde, og en dag røpet skikkelsen sitt navn for henne: Det var Jomfru Maria.

Senere er den lille byen ved foten av Pyreneene blitt et av verdens mest besøkte valfartssteder.

I denne lille boken lar pater Kjell Arild Pollestad Bernadette selv komme til orde, ut fra det enorme materiale som finnes i forhørsprotokoller og samtidige dokumenter. Dersom hun taler sant, er hun et bevis på at det er "de rene av hjerte" som ser, og at "det som var skjult for de kloke og forstandige, er blitt åpenbart for de små."

Les utdrag fra boken [pdf]

Til toppen

Flere bøker av Kjell Arild Pollestad:

Om forfatter

Kjell Arild Pollestads forfatterskap omfatter biografier, muntre epistler og en syv binds litterær dagbok. I de senere år har han også virket som oversetter, blant annet med nye oversettelser av Snorres Norske kongesagaer og Homers Odysseen og Iliaden. Pollestad er katolsk prest og tilhører Dominikanerordenen.