Beijing Baby (Innbundet)

Forfatter:

, Brit Sæthre (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 280
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Beijing Doll
Oversatt av: Sæthre, Brit
ISBN/EAN: 9788202222352
Omtale Beijing Baby
BEIJING BABY er en intens og drivende roman om en tenårings tvil og lidenskap, et sterkt og levende dokument om hvordan det er å være ung på den andre siden av kloden. Den har blitt forbudt av myndighetene i Kina, men er oversatt til en rekke andre språk.

Chun Sue går siste året på en ungdomsskole i Beijing. Stadig ringer hun en av sine mange flammer i håp om å høre ham si at han elsker henne. Hun vil vite hva kjærlighet er, og hun vil finne noe mer meningsfylt å drive med enn forgjeves å kjempe mot de strenge reglene på skolen.

BEIJING BABY er Chun Sues debut som forfatter. Med utgangspunkt i sin egen ungdomstid tar hun oss med inn i et Kina som hittil har vært lite kjent for norske lesere. Her er ikke Den himmelske freds plass først og fremst sted for store politiske begivenheter, men en plass omkranset av kafeer med mennesker som lengter, er rastløse, fortvilede eller forelskede. Chun Sue elsker bøker og musikk, hun skriver og spiller selv og innvier leseren i hva som foregår i undergrunnsmiljøet i Beijing. Vi følger henne på rockekonserter, på oppdrag som musikkjournalist og gjennom mange flyktige kjærlighetsforhold, på evig søken etter å finne sin plass i et samfunn som ikke gir rom for hennes opprør.

Oversatt av: Brit Sæthre

Til toppen