Bedre kjent-boka av Kjersti Kvam (Ebok)
Ebok

Bedre kjent-boka (Ebok)

Over 300 spørsmål som kickstarter den gode samtalen

Forfatter:

Stine Kaasa (Illustratør)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2021
Illustratør: Kaasa, Stine
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.44 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202737665
Kategori: Selvutvikling
Omtale Bedre kjent-boka

Med Bedre kjent-boka får du en verktøykasse full av gode spørsmål og «icebreakers» til hverdagen din. Her blir du bedre kjent med både deg selv og menneskene rundt deg, på en uhøytidelig og morsom måte. Boken inneholder over 300 spørsmål som kickstarter den gode samtalen, delt inn i kapitler etter ulike situasjoner – hvor mange kan overlappes, deles opp i mindre kategorier og brukes på en dynamisk måte.

Å føle tilhørighet med andre mennesker er en livsnødvendighet. Helt fra du er nyfødt, knytter du deg til foreldre, søsken og familie, og etter hvert også venner, kjærester og kolleger – og i mange situasjoner til og med ukjente mennesker. Men hvor godt kjenner du dem rundt deg? Hvem er det du omgir deg med? Og hvor mye vet du egentlig om dem?

Et ærlig svar: Lite.
Familier sitter rundt middagsbordet med telefonene på, før de spres ut i ulike aktiviteter. Venninne- og kompistemaer som kjærlighetsliv og fotball går i loop. Folk som har jobbet sammen i mange år vet ingenting om kollegaen sin, bortsett fra at hen er utrolig irriterende i møter. Og når du møter nye folk, snakker du som oftest om været.

Det samme gjelder i bryllup, konfirmasjoner og bursdager hvor flere generasjoner treffes i høytidelig forventning, i pene klær og stive sko. Det er kanskje lenge siden du har sett dem, du føler deg sjenert og litt utenfor deg selv der du står i finstasen, og da kan det være ekstra anstrengende å finne noe å prate om.

Mennesker har ulike personligheter, behov og måter å kommunisere på. Men hvorfor er det så vanskelig å gå fra krøkkete konversasjon til spennende samtale?

Bedre kjent-boka er din venn i nøden når du ønsker at det skal svinge sosialt. Den vil skape latter, erkjennelser, diskusjoner og ny kunnskap – og bonusen vil være den samme følelsen som etter andre gode og nære felles opplevelser, nemlig samhold.

Til toppen

Andre utgaver

Bedre kjent-boka
Bokmål Innbundet 2021
Om forfatter

Kjersti Kvam (47) er journalist og forfatter med 25 års fartstid fra magasinbransjen, i både leder- og redaksjonelle stillinger. De siste årene har hun skrevet bøkene «Shirog – jenta jeg en gang var», «50 under fullmånen», og nå senest «Bedre kjent-boka», ved siden av oppdrag som bokredaktør for ulike sakprosautgivelser.

For tiden er hun programleder for den psykologiske samtalepodcasten «Summa Summarum».