Bebudelse (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 1999
Antall sider: 142
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202188474
Kategori: Romaner
Omtale Bebudelse

En kald januardag stiller Gro Stuve seg på bygdetorget i Levik og forteller en skare tilhørere at hun er gravid, og at det er ingen ringere enn engelen Gabriel som står bak befruktningen.

Da han først hørte om engelen Gabriel, var han 17 og sto midt i folkemengden en kald januardag på torget i Levik. Alle stirret på en lang, tynn jente i saueskinnsjakke og hjemmestrikket skjerf. Han stod der og visste at han kjente denne jenta. Hun bodde alene sammen med faren sin borte på Stuve, og selv om alle er redd for faren hennes, har denne jenta langt lyst hår og store vasne øyne som ikke kan skremme noen. Hun stilte seg midt på torget og idet hun begynte å snakke, stoppet folkemengden rundt henne som en defekt klokke. Selv barna som akte ned Bankbakken med kjelkene sine stoppet, kostet snøen av klærne og ble stående å lytte.

Selma Lønning Aarøs tredje roman handler om troens vilkår, og er en kjærlig harselas over bygdelivet.

En spenstig og hemmelighetsfull bok. Torunn Borge, Dagsavisen

Til toppen

Andre utgaver

Bebudelse
Bokmål Heftet 2000
Bebudelse
Bokmål Ebok 2012
Anmeldelser Bebudelse

«Skrøner eller sannhet - fortellingen overbeviser uansett. Boken er en morsom og karnevalsk beskrivelse av trangsynet i bygde-Norge.»

Per Øystein Roland, Morgenbladet

«... en spenstig og hemelighetsfull bok.»

Torunn Borge , Dagsavisen

«Det er en levende, billedrik beretning, som gjennom et fortettet, antydende språk suger leseren med.»

Hege Steinsland, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Selma Lønning Aarø (f. 1972) kommer fra Stord, men bor nå i Fredrikstad. Hun debuterte i allerede i 1995 med Den endelige historien, som var vinner av Cappelens konkurranse for beste debutroman. Aarø har utgitt en rekke bøker i ulike sjangere, og har skrevet både for voksne og barn. Hun har også redigert tre årganger av Cappelens debutantantologi Signaler – alle med Nils-Øivind Haagensen som medredaktør.

Vill ni åka mera? (2003), har blitt betegnet som Aarøs gjennombrudd. Med denne romanen ble hun også nominert til Brageprisen.

Barnebøkene om tøffe Milla (Milla bestemmer, 2016, Milla leter etter gull, 2019 og Milla redder Amazonas, 2021), alle illustrert av Tiril Valeur, er blitt favoritter både for ferske lesere og som høytlesningsbøker.

Selma Lønning Aarø har i en årrekke vært spaltist i Dagbladet og Klassekampen. Hun er kjent for sin selvironiske og humoristiske stil.