Beatlesmanifestet (Innbundet)

Forfatter:

Gunhild Eide (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Bitlaávarpid
Oversatt av: Eide, Gunhild
ISBN/EAN: 9788202249380
Omtale Beatlesmanifestet

Beatelesmanifestet er en roman om å vokse opp i Reykjavik på den tid da Beatlesfeberen herjet hele verden.

Jóhann blir kjent med alkohol, jenter og ikke minst den befriende rockemusikken. Sammen med vennene Ole, Jón, Finnur og Gunni starter han bandet Matchbox. Mangel på instrumenter hindrer dem ikke i å arrangere konsert – for å samle inn penger til instrumenter.

Og like viktig som musikken er Helga. Fine Helga som Jóhann får kysse på lekeplassen, men som later som hun ikke kjenner ham på skolen. Og Katrín, som har vært i USA og som egentlig er kjæresten til Úlli Boksehanske, men som kanskje likevel er mest interessert i Bjössi som er vokalist i Flamingo. Men hvorfor ber hun da Jóhann legge seg på sofaen og fører en hånd oppunder genseren hans?

Beatlesmanifestet er en hyllest til en tid der populærmusikken falt sammen med hjertenes taktslag og unge begynte å drømme om en bedre og friere verden.

Einar Már Guðmundsson (f.1954) er en av våre store nordiske forfattere. Han har skrevet både romaner, noveller og lyrikk, og er en av Islands mest populære og internasjonalt anerkjente forfatter. For Universets engler mottok han Nordisk råds litteraturpris.

Les utdrag fra boken [pdf]

Til toppen

Flere bøker av Einar Már Guðmundsson:

Om forfatter
Einar Már Guðmundsson er født i 1954. Han er en av våre store nordiske forfattere. Han har skrevet både romaner, noveller og lyrikk, og er en av Islands mest populære og internasjonalt anerkjente forfatter. For Universets engler (1995) mottok han Nordisk råds litteraturpris.