Basic glutenfri baking (Innbundet)

Forfatter:

, Jon Marius Nilsson (Illustratør)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 98
Illustratør: Nilsson, Jon Marius
Forlag: Arneberg Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282201384
Kategori: Kokebøker
Omtale Basic glutenfri baking
Interessen og behovet for ferdigheter i glutenfri bakst har vært sterkt økende de siste 5 årene. Dette har sammenheng med tiltagende bevissthet rundt hveteglutens generelt irriterende effekt på tarmslimhinnen, også hos de som ikke har fått påvist cøliaki eller hveteallergi. Trenden med å velge glutenfritt for å oppnå bedre helse generelt er nå på fremmarsj også i Norge. Glutenfri baking er en egen kunst å få til. Resultatene kan ofte bli mindre vellykkede om man baker etter vanlige fremgangsmåte, og bare bytter ut melet med glutenfritt mel. Mone Sæland er Klinisk ernæringsfysiolog med Doktorgrad i ernæring. Hun har i mange år utviklet gode metoder for å få til saftig og vellykket bakst. Hun har tidligere skrevet boken «Bak med spelt» og har nå samlet sine beste oppskrifter og sin kunnskap rundt glutenfri baking i en helt ny bok. Jon Marius Nilsson er fotograf og han har en spesiell pasjon for å lage, fotografere og fremfor alt spise god mat.

Til toppen

Om forfatter

Mone Sæland er husstellærer og klinisk ernæringfysiolog med lang erfaring og evne til pedagogisk fremstilling uten at stoffet blir tørt eller kjedelig. Til daglig underviser hun ved Høgskolen i Akershus.

Bruk av spelt i brød og kaker er en sak Mone brenner for, og siden det finnes lite litteratur om emnet, satte hun selv i gang med å skrive. Håpet er at boka Bak med spelt! skal inspirere mange til å kaste seg ut i bakingens edle kunst.