Barns matematiske evner (Heftet)

- og hvordan de kan utvikles

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
Originaltittel: Barns matematiska förmågor
ISBN/EAN: 9788202418342
Fag: Matematikk, Pedagogikk og elevkunnskap
Nivå: Akademisk
Omtale Barns matematiske evner

Med denne boken ønsker forfatterne å gi håp om en bedre fremtid for barn med særskilte matematiske evner. Det vil i sin tur tjene også foreldrene og lærerne. Fremtidens matematikere er blant dagens matematikktalenter i skolen. Å ta vare på dem er dermed et viktig samfunnsansvar.

Undervisning som er myntet på matematikktalentene, vil ofte inneholde ideer, stoff og metoder som kan komme alle elevene til gode. Det kan være både morsomt og spennende for alle å engasjere seg i matematikk. Det er de matematiske evnene det er viktig å ta vare på og utvikle. Ensidig vekt på svarene kan stenge døren for videre utforskning.

I denne boken er det eksempler på øvelser som kan inspirere leserne til aktiviteter som stimulerer barns og unges matematiske utvikling. Det er også eksempler på hvordan lærere kan ta de utfordringene elevene gir dem, bare de tør.

Boken retter seg mot lærerstudenter, matematikklærere og foreldre med evnerike barn.

Inger Wistedt er også medforfatter av Matematikktalenter – hva med dem av Liv Sissel Grønmo, Einar Jahr, Kjell Skogen og Inger Wistedt som kommer høsten 2013.

Til toppen

Anmeldelser Barns matematiske evner

Alla barn har rätt til stöd i matte:

« [...] I och med att boken är lettlest och innehåller detaljerade pedagogiska lösningar till olika matematiska problem så vänder den sig till både lärare, lärarstuderande och föreldrar som vill stimulera och ge barn stöd i deras matematiska utveckling. Det kan finnas, påpekar författarna, lärare som känner sig mindre förtrogna med att undervisa i matematik och att möta barnens alla frågor på ett pedagogisk sätt. Men det finns hopp! Även dessa förmågor är utvecklingsbara. Det går att öva upp även i vuxen ålder. För vissa tar det mycket tid och kraft, andra har det lättare. Men det är aldrig för sent.»Cicki Nyberg, Origo
«Bokas originaltittel er "Barns matematiske förmågor - och hur de kan utvecklas», i god oversettelse av Ingvill Christina Goveia. Den er beregnet på lærere og lærerstudenter, men også foresatte vil ha stor nytte av den. [...] Konkrete og gode tips til bruk i klasserommet presenteres, med mange eksempler på nyttige og spennende aktiviteter.»Geir Martinussen, Fakultet for lærerutdanning, Høgskolen i Oslo og Akershus, Utdanning, nr. 14, 2013

Til toppen

Om forfatter
Eva Pettersson jobber ved Blekinge Tekniska Høgskola: Sektionen för ingenjörsvetenskap (ING).