Forfatter: , , , , , , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 1997
Antall sider: 162
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788245604573
Nivå: Akademisk
Omtale Barns kultur
Forfatterne tar for seg den delen av barnekulturen som er knyttet til språklige uttrykksformer. De drøfter og gir eksempler på den muntlige sjangerkunnskapen barn tilegner seg gjennom sin egen kultur.

Til toppen

Flere bøker av Tone Birkeland, Åse Enerstvedt, Bente E. Hagtvet, Bengt Af Klintberg, Reimund Kvideland, Carl Lauritz Lund-Iversen, Gunvor Risa, Rolf Romøren og Ivar Selmer-Olsen:

Om forfatter

Tone Birkeland er tidlegare førsteamanuensis ved Høgskolen i Bergen. Ho har undervist i barnelitteratur og har vore medforfattar av Den norske biletboka (1993) og Norsk Barnelitteraturhistorie (1997/2005/2018).

Bente E. Hagtvet er er professor emerita i spesialpedagogikk ved Institutt for spesialpedagogikk, Universitetet i Oslo. Hagtvet har barns læring av språk i tale og skrift som overordnede forskningsfelt. Hun har særlig beskjeftiget seg med forsinket og avvikende språkutvikling og hvordan skriftspråklige nederlag kan forebygges i barnehagen og skolens begynneropplæring.

Carl Lauritz Lund-Iversen er pensjonert førstelektor i norsk ved avdeling for lærerutdanning, Høgskolen i Bergen. Han har gitt ut bøker og skrevet artikler om litterære emner.

Ivar Selmer-Olsen, f. 1952, dekan og prorektor ved Dronning Mauds Minne, Høgskole for førskolelærerutdanning i Trondheim. Førsteamanuensis i norsk med barnekultur som spesiale.