Barnevern i barnehage og skole (Heftet)

Møte mellom barn, foreldre og profesjoner

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 268
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202368616
Kategori: Barnehagelærerutdanning , Grunnskolelærerutdanning , Helse og sosialfag og Utdanningsvitenskap
Fag: Barns utvikling, lek og læring, Helse- og sosialfag, Ledelse, samarbeid og utviklingsarbeid, Lærerutdanning, Spesialpedagogikk
Nivå: Akademisk
Omtale Barnevern i barnehage og skole

Denne boka handler om barn, foreldre, barnehage, skole og barneverntjenesten, det vil si barnevern i vid betydning. Barnevern kan forstås som hjelp og støtte til barn, beskyttelse og vern av barn, forebyggende tiltak, tidlig innsats eller intervensjon og samarbeid mellom barn, foreldre og ulike profesjoner.

Barnevern i barnehage og skole har fokus på læreres arbeid med barn som bekymrer i barnehager og skoler. Et viktig spørsmål som diskuteres er hvordan samarbeidet mellom barnehagen, skolen og barneverntjenesten kan realiseres. Det understrekes at nøkkelen for et godt samarbeid mellom disse aktørene skjer gjennom dialog og samarbeid med barnet og foreldrene saken gjelder.

Til toppen

Andre utgaver

Om forfatter
Evelyn Eriksen er høgskolelektor i pedagogikk/spesialpedagogikk ved Høgskolen i Finnmark. Hun har barnevernfaglig bakgrunn og har master i spesialpedagogikk. Hun har undervist i flere år ved barnevernpedagogutdanningen og ved videreutdanning i spesialpedagogikk ved samme institusjon.