Barnepiken (Innbundet)

Forfatter:

Monica Carlsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 496
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Help
Oversatt av: Carlsen, Monica
ISBN/EAN: 9788202307134
Kategori: Romaner
Omtale Barnepiken

Barnepiken beskriver forholdet mellom sorte hushjelper og dere hvite fruer i Sørstatene på første halvdel av 60-tallet. Vi befinner oss i den lille byen Jackson i Mississippi, og møter tre svært forskjellige kvinner som finner hverandre i sin felles utfordring av grenser. 22-årige gamle Skeeter er en ung, hvit kvinne som ifølge hennes mor har ett viktig oppdrag; å finne seg en mann og gifte seg. Selv har hun helt andre planer.

Hun ser hvordan de svarte hushjelpene behandles av sine hvite oppdragsgivere og bestemmer seg for å skrive ned historiene deres. Hennes to allierte er Aibileen, hushjelp og barnepike hos Skeeters venninne, og Aibileens venninne, Minny. Det er et risikofylt prosjekt for alle parter, fordi det utfordrer grensene som definerer tilværelsen deres.

Barnepiken er en tidløs og universell historie som får deg til riste på hodet i vantro, men også le høyt. Romanen er rørende, trist, morsom og lærerik – en bok som både varmer og skjærer deg i hjertet på en gang.

Til toppen

Andre utgaver

Barnepiken
Bokmål Nedlastbar lydbok 2010
Barnepiken
Bokmål Ebok 2011
Barnepiken
Bokmål Lydbok MP3-CD 2011
Barnepiken
Bokmål Innbundet 2013

Flere bøker av Kathryn Stockett:

Anmeldelser Barnepiken
"Dette er en av de beste bøkene jeg har lest så langt i 2010. Engasjerende, velskrevet og rørende. Barnepiken vil nok finne veien til mange hjem og glede mange lesere i sommer, tipper jeg. "
 
Tone Lilleenget By, Bokstaver.no

Leselykke

"Jeg har mange krav til en god bok. Stemning og språk er det viktigste, men den skal også ha et budskap, og boken skal helst leve i deg lenge etter at du har lest siste side. Denne boken har alle kv litetene."Liv Gade, Familien
"(...) en god, gammeldags roman (...) Kathryn Stocketts første roman tilbyr både interessant og medrivende lesning."Hans H. Skei, Aftenposten

Sterk sørstatsroman

"Dette er ein tankevekkande og spennande og underhaldande roman."Marta Norheim, NRK

Til toppen

Om forfatter

Kathryn Stockett ble født og vokste opp i Jackson, Mississippi. Med hovedfag i engelsk og kreativ skriving fra University of Alabama flyttet hun til New York, der hun jobbet med utgivelse og markedsføring av magasiner i ni år. Hun bor for tiden i Atlanta med sin mann og deres datter. Dette er hennes første roman.

Barnepiken klatret til toppen av bestselgerlistene i USA få måneder etter at den ble utgitt. Romanen filmatiseres nå av Dreamworks, og kommer på amerikanske kinoer august 2011. Boken er solgt til 37 land.