Barnekulturens iscenesettelser 2 (Heftet)

Dramaturgiske spiraler

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202471255
Fag: Kunst, kultur og kreativitet
Nivå: Akademisk
Omtale Barnekulturens iscenesettelser 2
I Barnekulturens iscenesettelser 2. Dramaturgiske spiralvirkninger skriver Guss om dramaturgisk komposisjon og gjensidig berikende spiralvirkninger mellom lek, teaterkunst og dramapraksiser for/med barn. Dette gjør hun ved, blant annet, å eksemplifisere uttrykksmessige paralleller mellom en barnehagegruppes spontane dramaturgiske grep i sin «late som»-lek og dramaturgiske grep i nyskapende samtidsteater. Disse grepene kombinerer Guss både i sitt konsept for en teaterhendelse for/med barn og i sine ideer for en progresjon i dramafaglige prosesser med barn. Bokens innsikt gir utgangspunkt for kunstnerisk interaktivitet med barn i barnehage- og småskolealder, i et dialogisk samvær på barns lekende premisser.

Faith Gabrielle Guss har skrevet to bøker med fellestittelen Barnekulturens iscenesettelser. I den første boken, Lekens dynamiske verdener, skriver hun om kunstfaglige aspekter ved lek som supplerer samfunnsfaglige perspektiver.


Til toppen

Flere bøker av Faith Gabrielle Guss:

Du vil kanskje også like

Om forfatter
Dr.art. Faith Gabrielle Guss har som tverrdisiplinært spesialfelt barns lekende, estetiske væremåter og den innbyrdes relasjonen mellom prosesser i leken og i nyskapende drama/teater. I 35 år har Faith undervist i lek, drama og teater for/med barn i lærer- og barnehagelærerutdanning på Høgskolen i Oslo og Akershus, og har skapt innovativt teater for barn. Innenfor disse feltene har hun forsket, utgitt mange artikler og bøker, og forelest både i Norden og internasjonalt.