Den mystiske mølla (Heftet)

Serie: Den onde greven 4

Forfatter:

, Karoline Melli (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 138
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: A series of Unfortunate Events - The Miserable Mill
Oversatt av: Melli, Karoline
Serie: Den onde greven
Serienummer: 4
ISBN/EAN: 9788202558451
Kategori: Romaner for barn
Alder: 9 - 12
Omtale Den mystiske mølla
Historien om de foreldreløse barna Violet, Klaus og Sunny Baudelaire tar nye og uhyggelige vendinger når barna blir sendt til småbyen Skarvestad for å bo og arbeide ved Parfymen Papirmølle.

Denne gangen har Mr Poe bestemt at de stakkars rike foreldreløse søsknene Baudelaire skal plasseres hos en verge i Skarvestad, i et så mørkt og dystert landskap at man ikke kan la være å undre seg over hva slags mennesker som bor her. Her er de imidlertid samlet: en mann med en røyksky der ansiktet burde ha vært, en svikefull hypnotisør og en kvinne som ikke er en kvinne, til tross for at hun har et navneskilt på legesekretæruniformen der det står Shirley.

Katastrofer og tragedier lurer bak absolutt hver eneste tømmerstokk. Violet, Klaus og Sunny må bo og slave på en trelastfabrikk. Her får de og de andre arbeiderne rabattkuponger i stedet for lønn. Bestyrer Breke forlanger intens innsats ved den enorme pinsettmaskinen og deretter sirkelsagen. Her skjer det en redselsfull ulykke, med blodige følger. Så samvittighetsløse mennesker er det like rystende å møte for både Violet, Klaus og Sunny, som det er for leserne. Men hvor er den onde grev Olaf? Hun dukker opp i en veldig god forkledning i denne boken. Denne serien byr på spenning, humor og underholdning. Forfatteren er en krysning mellom Charles Dickens og Roald Dahl. Fortellingen er lett tilgjengelig. Handlingen har driv. Leseren må vite hvordan det går. Dette styrer leselysten mot ønsket om flere bøker i samme serie.

Til toppen

Flere bøker av Lemony Snicket:

Bøker i serien