Barn og søvn (Heftet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 128
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202306472
Kategori: Helse og psykisk helse , Helse og sosialfag og Foreldre og barn
Fag: Helsefag, Medisin
Omtale Barn og søvn

Barn og søvn er en bok for foreldre og helsearbeidere, og for alle som på en eller annen måte har med barn og søvn å gjøre. Forfatterne beskriver hva som er normal søvn, barns søvnbehov, søvnrytme og god leggetid, og tar videre opp søvnforstyrrelser, søvnproblemer og søvnsykdommer blant barn. De gir praktiske råd om hva foreldre selv kan gjøre for at barnet skal få god og riktig søvn, og når det er på tide å få profesjonell hjelp. Blant andre viktige temaer viser forfatterne til ny forskning om sammenhengen mellom ADHD, søvn og søvnsykdom, og til sammenheng mellom små barns søvn og kolikk.

Boka er lett å finne fram i. Den siste delen består av aktuelle spørsmål og svar om barn og søvn, samt en liste med ordforklaringer og nyttige nettadresser.

Til toppen

Flere bøker av Mona Skard Heier og Anne M. Wolland:

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Barn og søvn

Lettlest om barn og søvn

"Språket er enkelt, og faguttrykkene forklares i stor grad fortløpende. Det gjør at man ikke trenger forhåndskunnskaper for å ha glede av denne utgivelsen. Sentrale begreper står i venstre marg. Det er et grep som gir god oversikt og gjør det lett å finne frem. [...] Barn og søvn er lettlest og kortfattet og velegnet som oppslagsbok for voksne som har barn med søvnproblemer eller generell interesse for barns søvn."

Eyvind Rugland, Tidsskrift for Den norske legeforening 8/2010

"Boken er svært pedagogisk bygd opp med gode og detaljerte beskrivelser av tilstander og undersøkelser noe som kan bidra til at en fagperson kan føle seg tryggere på å diagnostisere søvnforstyrrelser. Søvnproblemer og psykiske lidelser kan alle ha symptomer som ligner og overlapper hverandre. Boken kan derfor være et viktig bidrag til det differential diagnostiske arbeidet i forhold til angst, depresjon, hallusinasjoner, epilespi mm. [...] Boken anbefales på det varmeste til leger som jobber i barne- og ungdomspsykiatrien."

Melanie Ekholdt Huynh, Psykiateren 4/2009

"Boka er lettlest, lett å finne fram i og slik at lesaren kan få konkret hjelp med problema sine."

Tove Giske, Tidsskrift for fag og tro 4/2009

Til toppen

Om forfatter

Mona Skard Heier er dr.med., spesialist i nevrologi og klinisk nevrofysiologi og akkreditert spesialist i søvnsykdommer ved nordisk søvnforskerforening. Hun har i mange år ledet Klinisk nevrofysiologisk laboratorium ved Ullevål Universitetssykehus i Oslo, som bl.a. har ansvar for diagnostikk av søvnsykdommer, og har ca. 60 vitenskapelige publikasjoner i internasjonale fagtidsskrifter. Hun er nå engasjert i undervisning, foredragsvirksomhet og søvnforskning.

Anne M. Wolland er spesialist i nevrologi og klinisk nevrofysiologi. Hun arbeider ved EEG-laboratoriet på Majorstuen i Oslo. I mange år har hun arbeidet med forskning, diagnostisering og behandling av pasienter som lider av søvnforstyrrelser.