Barn lager tekster (Heftet)

Om barns tidlige tekstproduksjon og de voksnes betydning

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 160
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202405960
Kategori: Barnehagelærerutdanning og Fagbøker
Fag: Språk, tekst og matematikk
Nivå: Akademisk
Omtale Barn lager tekster

Barn begynner tidlig å produsere tekst og utforske skriftspråket. Rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver pålegger de voksne å støtte barns initiativ til blant annet å skrive og diktere tekst. Barn lager tekster handler både om barns egen mangfoldige tekstproduksjon og skriving og om hvordan voksne kan støtte dem i prosessen med å lage tekster. I boka har åtte forskere skrevet hvert sitt kapittel som hver på sin måte viser hvordan barns deltakelse i teksthendelser, både hjemme og i barnehagen, er grunnlag for utvikling av literacy. Vi møter barn fra to til fem år i samspill med hverandre, med barnehagelærere, assistenter og foreldre. Barna maler, tegner, skriver og prater med voksne om det de holder på med på papir og skjerm.
Boka er skrevet for studenter ved barnehagelærerutdanningen, forskere, ansatte i barnehagen, foreldre og andre som interesserer seg for denne tematikken.

Til toppen

Flere bøker av Marit Semundseth og Marit Holm Hopperstad:

Om forfatter
Marit Semundseth er høgskolelektor i norsk ved Dronning Mauds Minne, Høgskole for barnehagelærerutdanning. Hennes forskningsinteresser og vitenskaplige publikasjoner omhandler i hovedsak barns tekstproduksjon og skriving i barnehage, hjem og grunnskolens 1. trinn, samt barns overgang fra barnehage til skole. Hun har også vært bidragsyter i flere fagbøker.

Marit Holm Hopperstad er førsteamanuensis i pedagogikk ved Dronning Mauds minne, høgskole for barnehagelærerutdanning. Hennes forskningsinteresser er knyttet til barns meningsskaping med tegning, skriving og multimodale tekster i barnehage og skole. I sin forskning retter hun søkelyset både mot barnas meningsskapende uttrykk og de kulturelle og sosiale kontekster disse uttrykkene formes i. Hun har publisert sin forskning i både nasjonale og internasjonale tidsskrifter og vært medforfatter til flere bokkapitler. Hopperstad har også utgitt boken Alt begynner med en strek. Når barn skaper mening med tegning.