Barn 44 (Innbundet)

Forfatter:

Erik Johs. Krogstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 464
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Child 44
Oversatt av: Krogstad, Erik Johs.
ISBN/EAN: 9788202278069
Kategori: Romaner
Omtale Barn 44

Vi er i Sovjetunionen i 1953.

Stalin holder befolkningen i et jerngrep. I en vellykket kommunistisk stat fins ikke kriminalitet, er en av hans doktriner. Derfor blir politimannen Leo Dermidov overrasket da han hører at familien til en ung gutt som blir funnet død ved jernebaneskinnene i Moskva, mener at gutten ble myrdet. Leo tar opp jakten på morderen til tross for at det gjør ham til en fiende av staten og setter alt han holder kjært i fare. Leo vet hvordan Staten tenker: Tillit og kontroll, men ekstra kontroll av dem vi har tillit til. Og han får et umulig valg: Sin kone eller sitt liv.

Barn 44 er både en intens thriller og en opprørende skildring av hvordan et regime bruker terror som virkemiddel overfor folket. Smith har levert en sterk skildring av hva som kreves for å overleve i et diktatur og hva som skjer når én mann bestemmer seg for å ta opp kampen.

Til toppen

Flere bøker av Tom Rob Smith:

Anmeldelser Barn 44

"Som thriller er Barn 44 utmerket. Likevel et det som studie av et diktatur boken gjør størst inntrykk."

Terje Stemland, Aftenposten

Den kunnskapsrike debutanten Tom Rob Smith klarer på en dyktig og ubehagelig måte å skildre den paranoide stemningen i et land hvor alle passer på alle. Samtidig er den sentrale kriminalintrigen tatt godt hånd om, og avslutningen byr på store overraskelser. Alt i alt er Barn 44 både original og spennende."

Kurt Hanssen, Dagbladet

"Tom Rob Smiths romandebut er både spennende, avslørende og skremmende om maktkamp og menneskers vilje til det umenneskelige for å oppnå posisjoner... Barn 44 er glitrende godt tilrettelagt for et innsyn i datidens Sovjetunion - med en stilstruktur som absolutt appellerer til leserens deltakelse."

Jon Terje Grønli, Gjengangeren

Til toppen

Om forfatter
er født i 1979, og oppvokst i London. Barn 44 er hans første roman. Allerede før den er utgitt er romanen solgt til 22 land og Ridley Scott har sikret seg filmrettighetene.