Barbar (Innbundet)

Serie:  443

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 136
Forlag: Flamme Forlag
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 443
ISBN/EAN: 9788282884341
Kategori: Romaner
Omtale Barbar

Jeget i Barbar - Morten Langelands sjette bok og første prosautgivelse - er løst forankret i de nære tingene, der det som en av byens løse fugler raskt forflytter seg, fra Bar Albatross til Kaffefuglen eller atriet ved AHO til øverst under taket på nye Deichman, der Oslo og dens innbyggere så å si ses i et nytt lys gjennom et ustadig sommerhalvår. Observasjoner, abstraksjoner, bykulisser, innfall og refleksjoner støter i hverandre og virvles sammen i korte prosastykker, som preges av Langelands spenstige og ujålete formspråk.

Til toppen

Andre utgaver

Barbar
Bokmål Ebok 2020

Flere bøker av Morten Langeland:

Anmeldelser Barbar

"Morten Langeland fra Kristiansand er en uhyre kreativ språkkunstner med en språklig fantasi som varierer mellom det nesten geniale og det banale."

 
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

Gløgge ferdaminne

"Ein kverulerande vilje til å omskape så vel verkelegheita som det poetiske er styrande i Morten Langeland si første prosautgiving Barbar. I assosiative og uføreseielege tankerekker skildrar den høgst språkbevisste og smart tradisjonsbevisste poeten ein kvardag i koronatider, men med god avstand til koronalitteraturens klisjear. (…) I ei kontekst som er høgst notidig, men likefullt i ein tradisjonsbevisst poetisk praksis, gjer Langeland ablegøyar med sin eigen sjanger og sin eigen tidvis romantiske, tidvis patetiske figur. Slik framstår prosastykka i Barbar som ei handfull kvardagsleg stjernestøv."

Margunn Vikingstad, Morgenbladet

"Dei fantastiske setningane hoppar nesten opp og ned medan dei peiker på seg sjølve som språk."

Helene Hovden Hareide, Klassekampen

"Det er i løgnen at litteraturen spirer, og på sitt beste viser Langeland hvordan dette stemmer; Barbar er både overraskende, innfallsrik, fruktbar og morsom. Aforismer oppstår overalt på sidene, lik et ansikt dekket av kviser."

Eirik Røkkum, BLA

Til toppen

Om forfatter

Morten Langeland (f. 1986) debuterte i 2012 med diktsamlingen Æ æ å. Diktsamlingen Svamp (2019) høstet strålende kritikker, og høsten 2020 utga han sin første prosabok, Barbar. I 2016 ble Langeland tildelt Stig Sæterbakkens minnepris, og han mottok Sultprisen 2020 for sitt forfatterskap.

Bøker i serien