Balladen om kongens hage (Ebok)

Forfatter:

Christian Rugstad (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.97 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Los trabajos Reino
Oversatt av: Rugstad, Christian
ISBN/EAN: 9788202440534
Omtale Balladen om kongens hage

Et tidløst drama plassert i en tøff, meksikansk virkelighet.
Lobo er lutfattig og alene og tjener til livets opphold ved å synge i byens vannhull. Han har en enestående evne til å forvandle enhver hendelse til en episk ballade. En kveld møter han en mektig narkotikabaron. Gutten gjenkjenner umiddelbart mannen som en konge, en som lyser av autoritet og makt, og han begynner sin karriere som Spillemann ved det lokale kartellets hoff. Hans rolle blir å skrive hyllende sanger om Kongen for å sikre dennes popularitet blant folket. Men kongedømmet er stadig truet av andre og nye kartell. Det vakler og Spillemannen innser at hans ballader er en del av den pågående kampen. Han er dessuten forelsket i datteren til Kongens elskerinne og forstår at han må velge mellom lojalitet og kjærlighet.

«Yuri Herrera er Mexicos største romanforfatter.»
Francisco Goldman

«Av forfattere i min generasjon er den jeg beundrer mest Yuri Herrera»
Daniel Alarcón

"Med Balladen om kongens hage går Yuri Herrera gjennom den Gyldne port i meksikansk litteratur (…) Ikke noe utenomsnakk: denne romanen er avgjørende og definitiv.»
Elena Poniatowska

Til toppen

Andre utgaver

Balladen om kongens hage
Bokmål Innbundet 2015
Om forfatter

Yuri Herrera er født i Actopan, Mexico i 1970. Balladen om kongens hage er hans første roman. For denne ble han tildelt Premio Binacional de Novela Joven og Otras voces, otros ámbitos prisen for beste spanske roman i 2008. Yuri Herrera har studert i Mexico og Texas og tok sin doktorgrad ved Berkeley. Han underviser for tiden ved University of Tulane, New Orleans. Tegn forut for verdens ende er hans andre roman.