Bak lukkede dører (Innbundet)

En bok om voldtekt

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 392
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202365813
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Bak lukkede dører
I Bak lukkede dører – en bok om voldtekt tar forfatterne Anja Emilie Kruse og Anne Bitsch et oppgjør med mytene om voldtekt. Gjennom intervjuer med mannlige og kvinnelige voldtektsofre får leseren innblikk i en type seksuelle overgrep som ofte forties i den offentlige debatten i Norge: De som skjer bak lukkede dører, mellom ofre og overgripere som kjenner hverandre. Disse historiene utfordrer ideen om at "ekte" voldtekter bare begås av utilregnelige voldtektsmenn som kaster seg over forsvarsløse, uskyldige kvinner i en park om natta. Omfanget av de vanligste voldtektene er et stort samfunnsproblem, og forfatterne spør: Hvem er det som voldtar? Kanskje han, eller hun, ikke er så forskjellig fra oss andre som man skulle tro.

Leseren tas også med på tilskuerbenken bak rettens lukkede dører, og blir presentert for et dystert bilde av en rettsstat som skiller mellom såkalte verdige og uverdige ofre.

Forfatterne knuser myten om likestillingslandet der kvinner og menn har full seksuell frihet, og tar til orde for en ny voldtektspolitikk som er basert på gjensidig nytelse og sex uten skam.

Til toppen

Andre utgaver

Bak lukkede dører
Bokmål Ebok 2012
Anmeldelser av Bak lukkede dører
"Ubehagelig og viktig fortelling om fakta og myter om voldtekt. [...] Jeg går ut fra at du har tenkt å lese langt mer enn en bok i år, men av alle bøkene du kommer til å lese, kan Bak lukkede dører bli den viktigste."Hilde Ekeberg, Minervanett.no
"En ambisiøs bok som lykkes med å si noe om hele vårt syn på seksualitet og kjønn."Katrine Kielos, Klassekampen

Til toppen

Om forfatter

Anne Bitsch (f. 1978) er samfunnsgeograf og har jobbet som rådgiver på kjønnsbasert vold i FN og ulike bistandsorganisasjoner. Hun arbeider nå med en doktorgradsavhandling om voldtekt. Hun har også bakgrunn som redaktør og journalist og er hekta på tv-serien The Wire. Hun drikker og røyker for mye, og er trolig Norges mest forfengelige feminist. Folk som kjenner henne sier at hun er sta som faen, men god nok på bunnen.