Badboy: steroid (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 264
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202449346
Kategori: Ungdomsromaner og Romaner for barn
Alder: 14 - 18
Omtale Badboy: steroid

Casper mister alt. Først luksustilværelsen hos morens kjæreste og så drømmedama. Ydmykelsene står i kø. Lillebroren havner i bråk og morens nye kjæreste invaderer hverdagen.
Så dukker Liam opp og han har middelet som Casper trenger for å gjenvinne respekt og kontrollen over eget liv. Han bestemmer seg for å bli en badboy. Snart vikles Casper inn i mer trøbbel enn han makter å håndtere. Det er da lillebror forsvinner.
Badboy handler om et misbruk som er mer utpreget og omfattende blant ungdom enn vi tør tenke på. Annette Münch går tett innpå brukeren, og Caspers kamp for tilværelsen er en skremmende påminnelse om at å vokse opp med selfies og økende kroppsfokus krever mange typer styrke.

Boken er basert på forfatterens samtaler med unge brukere av anabole steroider.

TILDELT BRAGEPRISEN FOR BESTE BARNE- OG UNGDOMSBOK 2014
TILDELT ØSTFOLDUNGDOMMENS KRITIKERPRIS 2014/2015

Til toppen

Andre utgaver

Badboy: steroid
Bokmål Ebok 2014
Badboy Steroid
Bokmål Heftet 2015
Badboy: Steroid
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Annette Münch:

Anmeldelser Badboy: steroid

Gjør boling forståelig

"Annette Münch er ikke redd for å utforske betente ungdomsmiljøer. [...] Romanen bygger på samtaler Münch har hatt med unge brukere av anabole steroider. Det gjør fortellingen om Casper troverdig. Han er en sympatisk fyr som gjør dårlige valg. [...] Romanen har flere spenningsspor, og språket er dynamisk og solid. Det er bra at Münch skriver en slik fortelling og gjør boling forståelig for oss. [...] en viktig bok som studerer hvordan ikke bare kroppen, men tankene og følelsene, påvirkes av steroider. Casper klarer seg, men romanen viser - med intensitet og tydelighet - hvordan et misbruk oppstår, og ikke minst, kan fortsette."

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

"Presset Capser føler på i boken oppleves like reelt som om vi skulle lest om vår egen ungdomstid. Behovet for å opprettholde fasaden når livet faller sammen rundt oss har eksistert til alle tider. Dette blir spesielt godt skildret i boken, noe som også gjør Badboy: Steroid til en tidløs roman. Likevel er temaet mer spesifikt for vår tid. Münch belyser et livsfarlig samfunnsproblem blant både unge og voksne i dag på en så troverdig måte, at det virker skremmende hverdagslig. [...] Münch viser hvor lett dette dagsaktuelle problemet forsvinner under radaren til folk. [...] Leseren utvikler et hat-elsk forhold til karakteren, samtidig som det er lett å få sympati for ham. Münch lykkes også med dialogene mellom ungdommene i boken. De typiske språktrekkene er på plass, men uten at det blir pinlig. [...] Her er det mye både unge og voksne kan lære av!"

Kjersti F. Ruud-Salomonsen, Vårt Land

""Badboy: Steroid" er en god skildring av ungdom som bruker anabole steroider. Historien sammenfaller med det vi i Dopingtelefonen får av skjebner. Boken er veldig, veldig troverdig."

Margaret Tveitan, leder ved Dopingtelefonen ved Aker sykehus

Til toppen

Om forfatter

Annette Münch (f. 1981) er oppvokst i Bærum, men bor i Oslo. Hun har trent kampsport i ti år, og har blant annet svart belte 2. dan i taekwondo. Annette har jobbet som magasinredaktør i Egmont og vært ansvarlig for debattsiden Si ;D i Aftenposten. Hun er i dag redaktør og partner i Flow Media, et redaksjonelt kommunikasjonsbyrå som blant annet lager kundemagasin.

Les intervju med forfatteren her.