Arven (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 1999
Antall sider: 328
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Desert Crop
ISBN/EAN: 9788202175771
Omtale Arven
Ny medrivende roman fra Englands fortellerdronning. En historie om kjærlighet og hat, om løgn og svik, men også håp og ukuelig pågangsmot. Moira er en ung fattigfornem kvinne som giftes bort til den mye eldre og langt fra snille enkemannen Hector Stewart. Han har to barn fra sitt forrige ekteskap, og Moira skal få nok å henge fingrene i i sitt nye hjem.Patti og Daniel blir tidlig morløse. De to søsknene vokser opp på en gård på den engelske landsbygda omkring 1880 sammen med sin tyrraniske og hissige far, Hector Stewart. Når han gifter seg på nytt får barna en god og omsorgsfull stemor, men uoverenstemmelsene mellom dem og faren er like sterke.

Moira blir i en alder av tjuefem år giftet bort til Hector. Han tror hun har en stor arv i vente og gifter seg med henne for pengenes skyld. Hun er blitt forespeilet et helt annet liv, men må nå innstille seg på eg karrig og kjærlighetsløst ekteskap med en mann som finner glede hos andre kvinner. Moira og Hector får flere barn sammen, og ett av dem, Sean, skiller seg ut fra de andre. Og det er nettopp Sean som ved sine handlinger ugjenkallelig vil forandre livet og fremtiden for hele familien Stewart.

Oversatt av Berit Marianne Gabrielsen.

Til toppen

Om forfatter
beholdt posisjonen som en av Englands mest populære forfattere i et halvt århundre. Selv etter sin død i 1998 er hun den som selger mest i landet. Hun begynte sin karriere 44 år gammel og skrev like til det siste. Forfatterskapet hennes bærer preg av oppveksten i Nord-England, der hun som uekte barn av en fattig og alkoholisert kvinne fikk kjenne det harde arbeidersamfunnet på kroppen. Alle Cooksons romaner er blitt bestselgere i hjemlandet, og hun er oversatt til en rekke språk.