Arr på sjelen (Innbundet)

Forfatter:

Henning Kolstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 423
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Wire in the Blood
Oversatt av: Kolstad, Henning
ISBN/EAN: 9788202222413
Kategori: Krim
Omtale Arr på sjelen
Val McDermid har tatt sin naturlige plass i kriminallitteraturens førstedivisjon.

Tiden er i ferd med å renne ut for Donna Doyle. Livredd og desperat klamrer hun seg til livet. Hjemme forsøker en fortvilet mor å forklare politiet at Donna ikke er ei slik jente som ville stikke av til London. Men politiet har sett det før, de unge jentene som ikke kan bli voksne fort nok, de gråtende mødrene som ikke kan tro noe vondt om gulljenta si – hun dukker nok opp igjen om noen dager, skal du se…

Vi vet hvem som bortfører jentene. Vi vet ikke hva som driver ham, eller hva som skjer med dem, men fra første side vet vi det: Den mest synlige av alle utfører udåden. Han som er i fokus for all oppmerksomhet, han hele England kjenner fra tv-skjermen, fra veldedighetsarbeidet, fra heltegjerningen som gjorde ham til krøpling. Han er en elsket og beundret mann, hevet over mistanke, i den offentlige bevissthet er han god. Men han er en mann med to ansikter og vilje til bare å la det ene komme til syne. For ham dreier livet seg om hevn, og absolutt ingen kan hindre ham i å skaffe seg den hevnen han mener å ha krav på. Derfor blir han rasende da en av Tony Hills unge protegeer, Shaz Bowmann, puster ham i nakken. Shaz har fått føle hvordan det er å være kvinne i et mannsdominert og tradisjonelt miljø. Hun har lært noe om å stange hodet i en mur av irrasjonell motstand. Det har gjort henne til en ensom ulv, og da hun oppdager en mulig sammenheng mellom sju forsvinninger graver hun dypere og dypere i saken inntil hun kommer opp med en fellesnevner – tv-personligheten Jacko Vance opptrådte i jentenes hjemby bare dager før de forsvant. En tilfeldighet, eller noe langt mer alvorlig? Shaz vet bare en ting: Hun tror ikke på tilfeldigheter. Og det gjør ikke Tony Hill heller.

Til toppen

Andre utgaver

Arr på sjelen
Bokmål Heftet 2009

Flere bøker av Val McDermid:

Om forfatter

Val McDermid er en bestselgede forfatter av ypperste klasse. Bøkene hennes er oversatt til over tretti språk og solgt i over femten millioner eksemplarer. Hun har vunnet mange intenasjonale priser, deriblant CWA Gold Dagger for årets beste kriminalroman og Los Angeles Times' pris for årets bok. I 2009 innlemmet ITV3 henne i Krimthrillerprisenes Æresgalleri, hun mottok CWA Cartier Diamond Dagger i 2010 og fikk Lambda Literary Foundation Pioneer Award i 2011. I 2016 mottok Val prisen Outstanding Contribution to Crime Fiction under Theakstons Old Peculier Crime Writing Festival, og hun ble valgt til Fellow i Royal Society of Literature. I 2017 fikk hun DIVA Literary Prize for Crime. Hun skriver på heltid og deler sin tid mellom Cheshire og Edinburgh.