Æresordet (Innbundet)

Serie: Haakon & Maud 5

Forfatter:

Æresordet, bind fem i biografiverket om kong Haakon og dronning Maud danner grunnlaget for en helt ny historie om Norge.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 624
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Haakon & Maud
Serienummer: 5
ISBN/EAN: 9788202303747
Kategori: Biografier
Omtale Æresordet

Den 9. april 1940 ble Norge angrepet. Nazi-Tyskland ble møtt med kanonild og politiske omfavnelser. Det ble en kamp om landets geografi og folkets sjel. I dette spillet var kong Haakon en avgjørende brikke og en aktiv aktør.

Dronning Maud døde ett år før krigen brøt ut i Europa. For første gang får vi innsyn i begivenhetene rundt sykeleiet på et bortgjemt hospital i London. I Æresordet trer kronprins Olav frem i lyset. Ikke bare sikrer han arvefølgen sammen med kronprinsesse Märtha, han viser seg også som en mann med ambisjoner om å påvirke historien. Tronfølgeren blir like viktig som kongen den dagen de står overfor sin vanskeligste avgjørelse. Skal de satse alt og flykte landet. Eller bli hos folket under nazismens fane?

Tor Bomann-Larsen gjenskaper det mennekselige drama i en tid da verden endret seg fra dag til dag, da ord skiftet mening fra time til time, da hver og én måtte bestå historiens prøve.

Til toppen

... en stor leseropplevelse, en bok som er vanskelig å legge fra seg.
Drammens Tidende

Andre utgaver

Æresordet
Bokmål Heftet 2013
Æresordet
Bokmål Ebok 2014
Æresordet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017

Flere bøker av Tor Bomann-Larsen:

Anmeldelser Æresordet

"Det dreier seg om en stor leseropplevelse, en bok som er vanskelig å legge fra seg."

 
Carl-Erik Grimstad, Drammens Tidende

"Igjen har Tor Bomann-Larsen levert et imponerende stykke skrivekunst. Veldokumentert og velskrevet, han plukker tilsynelatende uanstrengt retoriske og politiske poeng i en fin blanding."

 
Sindre Hovdenak, VG

"En slik forfatter og et slikt tema i forening gjør dette til en biografi i særklasse"

Ulf Andenæs, Aftenposten

"Norgeshistorien må ikke skrives om, men med Tor Bomann-Larsens siste bok er den behørig nyansert og beriket."

Guri Hjeltnes, Dagens Næringsliv

"Tor Bomann-Larsen når biografens ytterste mål: Å gjenopplive de døde.""KNAPT NOE PIRRER mer enn forestillingene om hva som foregår bak de rike og mektiges glitrende fasader. Ingen har åpnet flere salongdører til de kongelige elitenes indre gemakker enn forfatteren Tor Bomann-Larsen."

John Olav Egeland, Dagbladet

"I bind fem av Tor Bomann-Larsens imponerende biografi om Haakon og Maud, trer sønnen Olav frem som aktør på den politiske scenen i en skjebnetid for Norge."

Per Christiansen, Adresseavisen

"Det er lenge siden en bok har gitt meg så store gleder."Lars Roar Langslet

Lars Roar Langslet, Klassekampen

Til toppen

Om forfatter

Tor Bomann-Larsen (f. 1951) er en av Norges skarpeste og viktigste samtidsforfattere. Han har utgitt bildebøker, tegneserier, essays, politisk satire og en historisk roman.

Størst anerkjennelse har han høstet for sine biografier, ikke minst det monumentale verket om kong Haakon VII og hans tid. Åttende og siste bind av verket om Haakon & Maud og deres samtid, ble lansert høsten 2019 til strålende anmeldelser. Bomann-Larsen har mottatt Brageprisen og en rekke andre utmerkelser.

Bøker i serien