Arabisk høst (Innbundet)

Korrespondentbrev 2011-2016

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202526689
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Arabisk høst

«Jeg tror vi alle har hatt et øyeblikk av erkjennelse, alle vi som har bodd her ved det østlige Middelhavet de siste årene, et øyeblikk der vi forstår at det er slutt, at håpet er borte for denne gang, at det som ligger foran er mørket.»

Sigurd Falkenberg Mikkelsen har vært NRKs Midtøsten-korrespondent de siste 5 årene. Han har dekket området fra den arabiske våren og fram til dagens flyktningekrise.

Korrespondentbrevene er dokumentariske vitnesbyrd om denne perioden, med alt av håp og tro, liv og død den har inneholdt. Brevene er personlige og preget både de voldsomme hendelsene og hans egen reise som begynte da de dro som en familie på tre til Kairo i 2011 og som endte da de vendte hjem som en familie på fire i 2016.

Mer enn en fullstendig oversikt over denne viktige og omtumlede perioden i Midtøsten og Nord-Afrikas historie, er det et subjektivt gløtt inn i årene som har gått.

Til toppen

Andre utgaver

Arabisk høst
Bokmål Ebok 2016
Arabisk høst
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Sigurd Falkenberg Mikkelsen:

Om forfatter

Sigurd Falkenberg Mikkelsen (f. 1975) er utenriksreporter i NRK og har vært deres Midtøstenkorrespondent i årene 2011-2016. Står bak to dokumentarfilmer og har sin akademiske bakgrunn fra Institut d`Etudes Politiques de Paris hvor han tok sin avsluttende eksamen i 2000.