År i fred og ufred av Thorbjørn Jagland (Ebok)
Ebok

År i fred og ufred (Ebok)

Memoarer fra et politisk liv, bind II

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2021
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.27 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202722425
Kategori: Samfunn og debatt og Biografier
Omtale År i fred og ufred

Hvor ble det av solidariteten?

Jeg skal skrive om hvordan den forsvant. Om sviket mot de fattige også under den rødgrønne regjeringen.

Jeg skal også skrive om internasjonalismen som forsvant. Gradvis, gjennom mange ukloke avgjørelser, har Europa begynt å vende tilbake til gamle mønstre.

Slik åpner fortsettelsen av Thorbjørn Jaglands memoarer, som tar fatt der første bind slapp – ved landsmøtet i 2002, da han overlot lederskapet av partiet til Jens Stoltenberg. Fra posisjonene som leder av utenrikskomiteen, stortingspresident og senere leder av Den Norske Nobelkomite, følger Jagland utviklingen i Norge og verden. Med et analytisk, ofte undrende og alltid klartseende blikk trekker han de lange linjene ut av noen av de mest dramatiske årene i vår nyere historie: Den arabiske våren, «krigen mot terror» og dens fatale følger, Norges deltakelse i bombingen av Libya og skillelinjene som langsomt vokser fram i et Europa som trodde det sto foran en ny vår.

Det er utallige situasjoner der valget står mellom samarbeid og solidaritet på den ene siden og maktbruk på den andre, både hjemme og ute.

[terning: 5] «En uhyre interessant historie om et viktig kapittel i norsk politikk og en sterk personlig skildring av å ta seg til topps i et parti i strid med seg selv»

Dagbladet om første bind av memoarene

Til toppen

Andre utgaver

År i fred og ufred
Bokmål Innbundet 2021
År i fred og ufred - Memoarer fra et politisk liv, bind II
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Thorbjørn Jagland:

Om forfatter

Thorbjørn Jagland (f 1950) har tidligere skrevet en rekke bøker, blant annet Min europeiske drøm (1990), Vår sårbare verden (2002), Ti teser om EU og Norge (2003), i tillegg til at han har redigert artikkelsamlingene Atomvåpen og usikkerhetspolitikk og Før det blir for sent på 1980-tallet.