Anne (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 88
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788202480479
Kategori: Lyrikk
Omtale Anne

Romanen kom ut første gong i 1968, og vart snart rekna som ein moderne
klassikar. Den innførde omgrepet 'punktroman', og vart skoledannande
også i skandinavisk samanheng. Dokumentariske fragment frå ulike kjelder
blir vovne saman med personlege tekstar i denne intense forteljinga om
ei ung kvinnes liv og død, ein stad i Bygde-Noreg kring førre
hundreårsskiftet.

Til toppen

Andre utgaver

Anne
Bokmål Ebok 2015
Anne
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Paal-Helge Haugen:

Om forfatter

Paal-Helge Haugen er født i Valle, Setesdal i 1945. Paal-Helge Haugen debuterte med diktsamlingen Blad frå ein austleg hage (1968) da han studerte medisin i Oslo. Etter legeutdannelsen dro han et år til USA, hvor han studerte film og teater. I 1972 kom han hjem til en karriere som skulle fylles med en rekke diktsamlinger, en roman, samarbeid med billedkunstnere og komponister, barnebøker og dramatikk. Haugens bøker er oversatt til rundt 20 språk.

Haugen var medlem av redaksjonen i det toneangivende tidsskriftet PROFIL 1965–67 og underviste i film- og skjønnlitterær skriving 1973–78. Han er tidligere formann i Den norske Forfatterforenings litterære råd og nestformann i Norske Dramatikeres Forbund. Han ble dessuten valgt til den norske representanten ved kulturmønstringa "Scandinavia Today" i USA 1982.

Haugen har samarbeidet med en rekke billedkunstnere (Kjell Nupen, Grete Nash, Olav Chr. Jensen, Jens Johannesen, Jan Groth, m. fl.) og både norske og utenlandske komponister (Iannis Xenakis, Atli Heimir Sveinsson, Kjell Habbestad, Bjørn Kruse, Arne Nordheim, m.fl.). Han har mottatt en rekke prise for sitt forfatterskap, bl.a. Kritikerprisen, Brageprisen, Gyldendalprisen og Aschehougprisen.