Annalisas dagbok (Innbundet)

Forfatter:

Geir Moen (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 80
Illustratør: Moen, Geir
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202362041
Kategori: Fakta for barn
Alder: 12 - 82
Omtale Annalisas dagbok

Gatene her skremmer meg. Det er så mye veskenapping og ran.

Annalisa har nettopp fylt 14 år. En dag hun er ute sammen med noen venner blir hun ved en tilfeldighet skutt og drept av mafiaen. Senere finner faren den hemmelige dagboka hennes. Der skriver Annalisa om hvordan det er å være ung i et av Italias farligste mafiastrøk. Og hun skriver om lekser og lærere, om foreldre og søsken, om venninner, om ønsker for framtiden, om å drømme seg bort - og om å være forelsket.

Jeg liker å tenke at livet mitt ikke ender med døden. Jeg ønsker å bli minnet av de som lever etter meg.

Til toppen

Flere bøker av Mariangela Di Fiore:

Anmeldelser Annalisas dagbok

Sterk dagbok fra mafialand

"En bok som gjør inntrykk – anbefales på det sterkeste (...) Den tar ikke bare opp typiske «tenåringsproblemer”, men evner å sette fokus på et av Italias største samfunnsproblem: Mafiaen."

Linn-Aurora Wengen, Aftenposten

Å SKRIVE MOT MAKTEN

"... Som samlet uttrykk forteller boken at livet er sårbart og verdifullt, at barn setter sin lit til foreldrenes omsorg og at det kan være ensomt å sette seg opp mot den makten som er bygget på frykt, vold og penger.(...) Ytringsfrihet gjelder ikke i mafiaverden, der er taushet og hemmelige tegn lovens uttrykk. Å skrive om denne tausheten og dens ofre, er å bryte den. Å lese det som skrives er å lytte til det som blir fortalt, og kan være et skritt på veien mot å fortelle det videre. Jo flere stemmer som bryter tausheten, jo mindre blir mafiaens makt. Så les – og fortell videre."

Nina Goga, barnebokkritikk.no

Annalisa var 14 år da hun ble drept på gata i Napoli

(...) en knakende god tabloidhistorie fra mafiamiljøet. Og Mariangela Cacace forvalter den nesten eksemplarisk (...) Grepet med todelt tekst fungerer godt og gir nerve til fortellingen (...) Geir Moen har gitt dagboksekvensene en troverdig layout med håndskrift og scrapbook-illustrasjoner - et fellestrekk hos mange jentebøker. Her er det en genistrek (...) ikke bare en annerledes mafiafortelling, men også en annerledes jentebok.

Marie L. Kleve, Dagbladet

Til toppen

Om forfatter

Mariangela Di Fiore (f. 1981) er en prisbelønt forfatter som har utgitt en rekke bøker for barn, ungdom og voksne. Hun har universitetsutdannelse i litteraturvitenskap, musikk og screenwriting. Hun debuterte i novellesamlingen «Pust ut-pust inn» i 1999 og utga sin første roman i 2005. Mest kjent er hun for den personlige dokumentarboka Camorraland (2010), om den napolitanske mafiaorganisasjonen Camorra. Hun har også medvirket i flere novelleantologier og lærebøker, og har skrevet for flere magasiner. Bøkene hennes er oversatt til flere språk. Hun er halvt norsk og halvt italiensk og bor på Nesodden.