Anna, Hanna og Johanna (Heftet)

Forfatter:

Gunnel Malmström (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 288
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Anna, Hanna og Johanna
Oversatt av: Malmström, Gunnel
ISBN/EAN: 9788204111890
Kategori: Romaner
Omtale Anna, Hanna og Johanna

Hanna er født på 1870-tallet i Dalsland, nær grensen til Norge. Hun lever i fattigdom, slik de fleste av befolkningen gjør og er avhengig av slektningers velvilje for å overleve. Som voksen gifter hun seg, og velstanden øker. Men hun blir tidlig enke, og flytter til Göteborg for å skape seg en ny fremtid.

Johanna er Hannas datter. Hun våkner politisk og begynner å interessere seg for kvinnenes stilling i samfunnet. Så gifter hun seg og får datteren Anna, som vokser opp til å bli en moderne yrkeskvinne. Men fremdeles er forskjellene store mellom menns og kvinners levekår.

Marianne Fredriksson gir oss et intenst og engasjerende portrett av de tre kvinnene og stiller spørsmålet: Kan kvinner noen gang bli frie og uavhengige?

Til toppen

Andre utgaver

Anna, Hanna og Johanna
Bokmål Nedlastbar lydbok 2012

Flere bøker av Marianne Fredriksson:

Om forfatter

Marianne Fredriksson (28. mars 1927 - 11. februar 2007) ble født i Gøteborg i en arbeiderfamilie. Hun var utdannet lærer, og har arbeidet som journalist og sjefsredaktør.

Marianne Fredriksson kunne kunsten å fortelle en historie, og det er en av årsakene til hennes store internasjonale gjennombrudd. Flere av hennes bøker har blitt storselgere verden over.