Anklaget (Innbundet)

Dagbok 2008 -- 2011

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 384
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202360887
Kategori: Biografier
Omtale Anklaget

«8. april 2010 var forsiden i VG dekket av et dramatisk portrett av den katolske sognepresten i Porsgrunn, som påstod at en prest to ganger hadde forsøkt å voldta ham da han var prestestudent. Denne presten var meg.

I denne boken forteller jeg hele historien, uten bitterhet, i erkjennelsen av at vi alle må gå dit livet leder oss ...»

Til toppen

Andre utgaver

Anklaget
Bokmål Ebok 2011

Flere bøker av Kjell Arild Pollestad:

Anmeldelser Anklaget

"Boken vil leses med interesse av dem som vil vite mest mulig om overgrepsanklagene som sendte Pollestad ut av den katolske patertjenesten og hjem til Jæren. Den kan leses av alle som er begeistrede tilhengere av eks-paterens kulturkonservative forakt for tidsånden og alt den bærer med seg. Og den kan selvsagt leses av alle som har lært å sette pris på Pollestads elegante språk, hans deilige spissformuleringer, hans morsomme observasjoner og hans nådeløse karakteristikker."

Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

"Sårt, vittigt, beiskt, elegant – vel kva adjektiv du vil, og det vil passa."

Egil Morland, Dagen

"De filosofiske betraktningene, humoren og de omfattende kunnskapene om emner som litteratur og historie, mat og Romas gater. Vidd og alvor. Vennskap og naturskildringer.!

Arnstein Olaisen, Haugesunds Avis

"Den populære pateren kommer her med sine tanker og refleksjoner som ilikhet med mye av det han tidligere har gitt ut i bokform, preges av vidd, kunnskap, språklig eleganse og ikke minst, en personlig stemme som vi så altfor sjelden får møte i radioens klassiske kåseriform. (...) For alle, ikke minst de som kjente pater Pollestad, både innenfor det han kaller «rødvinskatolisismen» i Tønsberg, og utenfor, bør dagboken by på interessant og tankevekkende lesning."

Finn Stenstad, Tønsberg Blad

Til toppen

Om forfatter

Kjell Arild Pollestads forfatterskap omfatter biografier, muntre epistler og en syv binds litterær dagbok. I de senere år har han også virket som oversetter, blant annet med nye oversettelser av Snorres Norske kongesagaer og Homers Odysseen og Iliaden. Pollestad er katolsk prest og tilhører Dominikanerordenen.