Anger (Innbundet)

Forfatter:

Silje Beite Løken (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Svörtuloft
Oversatt av: Løken, Silje Beite
ISBN/EAN: 9788202348601
Kategori: Krim
Omtale Anger

Arnaldur Indridason har gjort en genistrek ved å la kolleger av krimhelten Erlendur Sveinsson vikariere som hovedpersoner. I Irrganganger var det Elinborg vi ble bedre kjent med, I Anger er det Sigurdur Oli som står sentralt.

Sigurdur Oli får en telefon fra en kompis med spørsmål om hjelp. Kompisen har et vennepar som er utsatt for pengeutpressing etter å ha deltatt i partnerbytte. Sigurdur Oli går med på å kontakte Sigurlina og Ebeneser, paret som står bak utpressingen. Da han ankommer hjemmet deres finner han Sigurlina død. En mann med balltre flykter fra åstedet.

Men dette blir bare en av flere utfordringer for Sigurdur Oli. Han har flyttet fra kona, Bergtora. Hans far er alvorlig syk. Og i tillegg oppsøkes han av en sliten og stakkarslig alkoholiker som har opplysninger om pedofile overgrep. Indridason turnerer de ulike handlingstrådene med sedvanlig bravur og skaper en krim som er mer actionfylt enn tidligere. Vi får god innsikt i enkelte islendingers tendens til å leve over evne med altfor høye lån og dekadent livsstil, og hvordan himmel kan snus til helvete. Skulle ikke Erlendur komme tilbake fra ferie er Sigurdur Oli en sterk kandidat til rollen som ny hovedperson.

Til toppen

Andre utgaver

Anger
Bokmål Lydbok-CD 2011
Anger
Bokmål Lydbok MP3-CD 2011
Anger
Bokmål Nedlastbar lydbok 2011

Flere bøker av Arnaldur Indridason:

Anmeldelser Anger

Solid spenning

"Vår islandske venn fortsetter med det han behersker aller best: å skrive spennende historier med utgangspunkt i menneskenes uendelige evne til å ødelegge hverandre."
 
Sindre Hovdenakk, VG

Geniale grep

"Indridasons grep med på veve plottet inn i tiden rett før finanskrisen nesten knekket Island, er et genialt krydder. På sedvanlig vis dras etterforskningen inn på de snodigste, men likevel troverdige veier."
 
Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa
"I Anger møter vi en Arnaldur Indridason på sitt aller, aller beste. Jeg satte også stor pris på å bli mer kjent med Sigurdur Oli. Dette er topp krim og en bok jeg anbefaler på det sterkeste."Peter Ohlsson, Leserglede.com

Vinterens store krimopplevelse

"Men like sikkert som den islandske forfatteren er kanskje den ypperste av de ypperste innen sjangeren i Norden, er Anger en litterær bauta."Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen
"Vi setter med glede et utropstegn ved denne utgivelsen. For dette er en knakende god og spennende krim-roman med et alvorlig bakteppe."Kjell Moe, Kulturspeilet

Til toppen

Om forfatter
Arnaldur Indridason er født i 1961. Han har har studert historie ved universitetet i Reykjavik og skrevet en avhandling om islandsk film, men det er som krimforfatter han er mest kjent. I to år på rad fikk han Glassnøkkelprisen. I 2005 ble hans bøker hedret med den engelske krimprisen Golden Dagger, som gis til årets beste krimbok på engelsk og den svenske Martin Beck-prisen.

I 2004 kom han for første gang ut på norsk med romanen Myren. Etterforskeren Erlendur Sveinsson har vært gjennomgangsfigur i de fleste av kriminalromanene til Indridason, men de siste årene er det kommet bøker med nye etterforskere.

Oversikt over alle tilgjengelige utgivelser i serien om Erlendur Sveinsson finner du her.

Oversikt over serien om Flovent og Thorson finner du her.

Oversikt over serien om Konrad finner du her.