Anestesisykepleie (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 432
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202605100
Kategori: Helse og sosialfag og Fagbøker
Fag: Sykepleiefag
Nivå: Akademisk
Omtale Anestesisykepleie

Denne tredje utgaven av Anestesisykepleie er oppdatert i tråd med ny forskning og kunnskap. Boken formidler kompleksiteten og allsidigheten i anestesisykepleierens kompetanse og rolle i teamet og gir en grundig innføring i

• de særskilte kunnskapene og ferdighetene som anestesisykepleieren må inneha
• anestesisykepleierens funksjon og ansvar i en pre-, per- og postoperativ kontekst
• faktorer og forhold som gjør seg gjeldende ved anestesi til bestemte pasientgrupper

Generelle temaer som smittevern og pasientsikkerhet er behandlet i egne kapitler. Boken gir også innblikk i de spesielle omstendighetene ved anestesi på utpost, prehospitalt og ved katastrofer i andre land.

Boken er primært skrevet for studenter som tar utdanning i anestesisykepleie. Den er også nyttig for anestesisykepleiere som ønsker en faglig oppdatering. Målet er styrke anestesisykepleieres kompetanse og bidra til faglig forsvarlig helsehjelp og optimal pasientsikkerhet både på og utenfor operasjonsstuen.

Til toppen

Du vil kanskje også like

Om forfatter

Ann-Chatrin Linqvist Leonardsen er utdannet anestesisykepleier, har mastergrad i tverrfaglig samarbeid fra Høgskolen i Østfold og en ph.d. i helsetjenesteforskning fra Universitetet i Oslo. Leonardsen er førsteamanuensis ved Høgskolen i Østfold, avdeling for helse og velferd, der hun er tilknyttet videreutdanningene (masterstudier fra kull 2022) i akutt-, anestesi-, intensiv- og operasjonssykepleie. Hun har en bistilling som forsker ved Sykehuset Østfold og er ansvarlig redaktør for det fagfellevurderte tidsskriftet "InspirA – Journal of Anesthesia, Operating Room and Critical Care Nursing". Leonardsen har flere års praksis fra blant annet akuttmottak og operasjonsavdeling.