Andre verdenskrig (Innbundet)

Forfatter:

, og , Finn B. Larsen (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter: , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 335
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: World War II
Oversatt av: Larsen, Finn B.
ISBN/EAN: 9788202307189
Omtale Andre verdenskrig

Andre verdenskrig slutter aldri å fascinere. Her får du alt du ønsker å vite i et flott ettbindsverk!

Mange tiår etter at det siste skuddet ble avfyrt, har kanskje minnene bleknet hos dem som opplevde krigen, men sjokkbølgene som den andre verdenskrig utløste, ruller fortsatt. Denne omfattende beretningen tar for seg de mange krigsskueplassene, og gir en analyse av krigens årsaker og viktige konsekvenser – i tillegg til at den forteller om enkeltskjebnene.

Andre verdenskrig gir et inntrykk av det veldige omfanget kampene fikk, fra frontlinjene i Europa, Afrika, Russland og Stillehavet til de forferdelige virkningene for de sivile befolkningene overalt på kloden. Førstehåndsberetninger fra stridende og sivile er vevd sammen med bilder og unike illustrasjoner og kronologier som skaper et virkelig komplett bilde av krigen.

40 kart beskriver de strategiske og taktiske situasjonene som hærførerne på begge sider sto overfor, og beskrivelsene av selve kampene gir leseren et inntrykk av de forferdelige realitetene ved frontene. Stalingrad, Normandie, Guadalcanal, Pearl Harbor, El Alamein, Kursk - krig på landjorden, til havs og i luften i all sin brutale intensitet.

Revidert utgave med et nytt kapittel om krigsminnesmerker.

Til toppen

Om forfatter

H.P. Willmott er militærhistoriker, tidl. foreleser ved det kongelige militærakademi i Sandhurst og tidl. seniorforsker ved Inst. for studier av krig og samfunn ved De Montfort-universitetet. Nå er han frilanser og gjesteforeleser ved Greenwich-universitetet og Det kongelige norske luftforsvarsakademi i Trondheim.