Andelen (Innbundet)

Forfatter:

Rune Larsstuvold (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Cut
Oversatt av: Larsstuvold, Rune
ISBN/EAN: 9788202364830
Kategori: Krim
Omtale Andelen

Dette er første bok i en ny serie med Spero Lucas fra Washington i hovedrollen. Etter at han kom tilbake fra Irak, har han utført spesialoppdrag for en forsvarsadvokat. Han har funnet sin egen nisje: å levere tilbake tyvgods, uansett til hvilken pris. Hans andel er alltid 40 prosent. Speros to viktigste arbeidsredskaper er iPhone og en Moleskine notatbok.

En høyt profilert krimboss har hørt om Lucas og hyrer ham for å finne ut hvem som har stjålet narkotika fra en av narkotikatransportene hans. Dette er det største oppdraget Lucas noen gang er blitt tilbudt, og han får tidlig en mistanke om hva det er som foregår. Men før han kan sette inn støtet, må han hamle opp med en verden som består av menn som uten å nøle tyr til vold. Er dette verdt å ofre familien, kjærligheten og livet for?

Frisk, ny og hardkokt fra forfatteren bak The Wire.

Til toppen

Andre utgaver

Andelen
Bokmål Ebok 2012
Anmeldelser Andelen

Frisk og røff krim om Irak-veteran

"Innebygd i denne nærkontakten med undergrunnsmiljøer i Washington, er det en glødende og stigende spenningsspiral (...) Og en meget gild bonus: Georges Pelecanos’ språk. Et språk som både er et kontant hugg og et mykt blikk, tilsatt gode faktakunnskaper og masse henvisninger til musikk, film og litteratur."
 
Knut Holt, Fædrelandsvennen
"Å lese George Pelecanos er etter hvert blitt en slags kjærlighetshandling."Leif Ekle, NRK, P2

Til toppen

Om forfatter
George P. Pelecanos skriver for film og tv, produserer film, er en prisbelønt journalist og forfatteren av en bestselgende serie kriminalromaner. Han bor i Washington DC med kone og barn. På norsk er tidligere utgitt Ren som snø, 2004 og Helvete løs, 2005. den tredje boken om Derek Strange kom i 2007, Svart Sirkus.