Amputasjon (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2001
Antall sider: 206
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202202040
Omtale Amputasjon

”Jeg har alltid likt å bli skutt på.” Slik begynner AMPUTASJON, historien om Johan Hansen Hauge, fortalt av ham selv. Det er en historie om krig og kjærlighet.

Vi følger den unge hovedpersonen fra omstreiferliv i Europa til utmarsj i Den franske fremmedlegionen, fra møtet med en kvinnes kjærlighet til redslene på slagmarken.

Gjennom skarpt sansede tilbakeblikk kjemper han med å forstå seg selv og det han har vært med på, og si noe om hva krig gjør med mennesker.

Lyd:

  • (1) Henrik Hovland leser fra Amputasjon [mp3-fil]
  • (2) Henrik Hovland leser fra Amputasjon [mp3-fil]

Til toppen

Andre utgaver

Amputasjon
Bokmål Heftet 2005

Flere bøker av Henrik Hovland:

Om forfatter

Henrik Hovland er født i 1965, oppvokst i Drammen, bosatt i Oslo. Eier et gårdsbruk på Modum med 850 mål skog. Utdannet tømmerhogger, men har også jobbet som sikkerhetsvakt, internasjonal etterforsker for FNs Sannhetskommisjon i Guatemala, privat etterforsker i Amazonas, valgobservatør i Zimbabwe, Peru og Guatemala, reiseleder i Syden, dekksgutt i Alaska, og anleggsarbeider i USA. Han debuterte med novellesamlingen Hvit mann i 1989.

Henrik Hovland skrev til sammen 24 reportasjer for Dagbladet under krigen i Irak. Har også jobbet som frilansjournalist på Balkan og i Mellom-Amerika under krigene der.

Henrik Hovland har også skrevet bøker for barn: Johannes Jensen føler seg annerledes (2003). Johannes Jensen og kjærligheten (2005) og Johannes Jensen opplever et mirakel (2009)