Alt søker kroppstemperatur (Innbundet)

Forfatter:

, , , og

Håkon Bleken (Illustratør)

Forfatter: , , , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 83
Illustratør: Bleken, Håkon
Forlag: Portal forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788283140811
Kategori: Kulturhistorie
Omtale Alt søker kroppstemperatur

Litteraturfestivalen Ibsen- og Hamsun-dagene bestilte til festivaldagene i august 2016 nye tekster fra forfatterne Kristin Berget, Mirjam Kristensen, Mette Karlsvik, Håvard Rem og Vigdis Hjorth. I tillegg var Håkon Bleken vår festivalkunstner med utstilling i Reimanngården. Under festivaldagene kunne publikum høre tekstene urframført som opplesning fra scenen og studere bildene i utstillingen. Dette har vi ivaretatt for ettertiden i en egen bokutgivelse, i år som i fjor. Til glede både for dem som opplevde dette «live» og for nye lesere.

Til toppen

Flere bøker av Kristin Berget, Vigdis Hjorth, Mette Karlsvik, Mirjam Kristensen og Håvard Rem:

Om forfatter

Kristin Berget (f. 1975) debuterte i 2007 med diktsamlingen loosing louise. Hun har siden det gitt ut fire diktsamlinger, samt miniatyr-romanen Sonja Sacre Coeur. Kristin Bergets poesi er oversatt til en rekke språk. Hun har vært innstilt til flere litterære priser, bl.a. Brage-prisen i 2017 for samlingen og når det blir lyst blir det helt fantastisk. I 2012 mottok hun Tanums kvinnestipend, og i 2014 ble hun tildelt Stig Sæterbakkens minnepris.

Vigdis Hjorth er født i 1959. Hun vokste opp i Oslo og har bodd i København, Bergen, Sveits og Frankrike. Hun er cand.mag. med fagene idehistorie, statsvitenskap og litteraturvitenskap.

Hjorth debuterte i 1983 med barneboken Pelle-Ragnar i den gule gården som hun fikk Norsk kulturråds debutantpris for. For sin andre bok, Jørgen + Anne er sant, fikk hun Kritikerprisen. Gjennombruddet som forfatter for voksne kom med romanen Drama med Hilde (1987). Sommeren 2006 kåret Dagbladets lesere Om bare (2001) til én av de viktigste romanene fra de siste 25 årene.

Hjorth skriver eksistensielle bøker om menneskers vilkår og livsvalg, og har et skarpt blikk for aktuelle temaer i samtiden. Med Hjulskift (2007), Snakk til meg (2010), Tredve dager i Sandefjord (2011), Leve posthornet! (2012) og Et norsk hus (2014) har hun markert seg sterkt som en uredd politisk forfatter. Det store gjennombruddet kom med Arv og miljø (2016), som ble både kritikerfavoritt og en stor salgssuksess. I 2018 kom Lærerinnens sang, en roman om å bli grundig rokket i sin selvforståelse.


Hun ble tildelt Gyldendalprisen i 2011 for sitt samlede forfatterskap og Kritikerprisen 2012 for Leve posthornet! Romanen ble også dramatisert og ble en suksess for Riksteateret. I 2014 fikk hun Amalie Skram prisen og Brages Hederspris, i 2015 Aschehougprisen.

For Arv og miljø ble Hjorth nominert til Ungdommens Kritikerpris og P2-lytternes romanpris. Hun vant Bokhandlerprisen 2016, Kritikerprisen 2016 og er nominert til Nordisk Råds Litteraturpris.

Våren 2017 var hun Festspilldikter i Bergen.

Mette Karlsvik kommer fra Frei på Nordmøre. Hun ble født i 1978 og skriver både dramatikk, lyrikk og prosa. Hun er også journalist. Forfatterskapet hennes er kjennetegnet av et unikt blikk på verden, og bøkene favner alt fra det mikroskopiske til det globale. Karlsvik har mottatt Tarjei Vesaas’ debutantpris og Stig Sæterbakkens minnepris.
Mirjam Kristensen er født i Farsund i 1978 og debuterte i 2000. Kristensens litteratur er preget av stil, modenhet og nydelig språkbeherskelse, og litteraturen hennes formidler gjerne stemmer som ikke så ofte høres. Kristensen har mottatt Tarjei Vesaas’ debutantpris, Sørlandets litteraturpris, Bjørnsonstipendet og Amalie Skram-prisen, og bøkene er oversatt til tysk og fransk.

Håvard Rem (født 1959) debuterte med diktboken Kall på heltene i 1977. Hans Utvalgte dikt er kommet i bokform på norsk, russisk og arabisk. Kaizers Orchestra, Gisle Kverndokk og a-ha er blant de som har tonesatt hans tekster. Rem har gjendiktet Bob Dylan, Leonard Cohen og William Shakespeare. Han har også utgitt en rekke biografier og reisebøker fra blant annet Afrika, Midtøsten og Asia.