Alt om ski (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 56
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202334208
Kategori: Fakta for barn
Alder: 6 - 12
Omtale Alt om ski
Her får du vite alt som er morsomt å vite om ski: de største norske skibragdene, alt om de ulike skigrenene, skihelter, smøretips og andre tips fra langrennsløpere, de beste norske skibakkene/turområdene etc. Alt du trenger å vite når du er født med ski på beina. Både fakta om idretten og utøverne og praktiske tips når du selv skal ut og gå. I fargerike oppslag og med mye humor tegner Bjørn Ousland skihistorien, forklarer regler innen alle skidisipliner, gir tips til turer og konkurranser og mye mer.

Til toppen

Flere bøker av Bjørn Ousland:

Anmeldelser Alt om ski
Bjørn Ouslands Alt om ski er en intensivinnføring i vår nasjonalsport som vil bli brukt som rene oppslagsverket av de yngste skolebarna i disse dager. Slik er det i alle fall her i huset, der det telles ned til en unik anledning til å delta i Kollen-brølet. Lett og humørfylt. Bjørn Ousland har hatt suksess med sine bøker Nordover og Sydover. Han har truffet særlig de friluftsinteresserte guttene, og bøkene lånes flittig ut på det lille biblioteket som jeg administrerer. Forfatteren har et engasjement i dette terrenget som merkes. Ousland står for både tekst og bilder, og i Alt om ski dominerer bildene. Han har en særegen tegneseriestil, streken er lett og humørfylt. Oppslagene er myldrende og kaotiske, med et vell av detaljer som barn elsker å vandre rundt i. Gode forklaringer. Alt om ski holder langt på vei hva den lover. Her er historikk. Og her er alle offisielle grener av skisporten dekket, med forklaring på tekniske uttrykk og detaljer om konkurranseregler. Det er så faglig innholdsrikt at man skulle tro boken var sponset av Skiforbundet. Og det vipper litt over i retning sportsbutikk og TV-sport, kanskje på bekostning av den mindre velutstyrte skiopplevelsen - og utfordringen. For det å stå på ski er faktisk en krevende øvelse. Det krever balanse, koordinasjon og rytme, og det er et gap mellom syvåringens vilje og evne. Veien er lang for å mestre teknikkene, enten det gjelder skøyting eller snowboard. Og hva gjør vi på skitur når vi blir slitne og kranglete? Bildetekst: Bjørn Ouslands illustrasjoner i boken Alt om ski har et mylder av humoristiske detaljer. ILLUSTRASJON: BJØRN OUSLAND © AftenpostenMette Hofsødegård, Aftenposten

Om ski, for alle

"Fin og entusiastisk innføring i skienes mysterier og gleder for et ungt publikum"Marius Emanuelsen, Barnebokkritikk.no

Til toppen

Om forfatter

Bjørn Ousland er født i 1959 i Oslo, oppvokst på Nesodden. Utdannet som tegneserieskaper i USA. Har mottatt flere priser for sine tegneserier og barnebokillustrasjoner.

Tegneseriene hans er utgitt i USA, Danmark, Sverige og Finland. Innkjøpt av Nasjonalbiblioteket. Flere separatutstillinger.