Alt jeg skriver er sant (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 176
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788204142283
Kategori: Noveller
Omtale Alt jeg skriver er sant

Alt jeg skriver er sant , hevder Ellisiv Lindkvist, som blant annet tar oss med på dans i fortellerens hjembygd – og til hennes opplevelser som leilighetsprostituert.

Tekstene i denne samlingen beveger seg mot og over grensen til det personlige og private.

Men over teksten hviler hele tiden spørsmålene: Hva kan en jente av i dag skrive om? Og hvor lenge kan hun være en jente? Fins det noe annet enn morsrollen der ute?

Til toppen

Andre utgaver

Alt jeg skriver er sant
Bokmål Heftet 2008

Flere bøker av Ellisiv Lindkvist:

Anmeldelser Alt jeg skriver er sant

"På en eller annen måte klarer Lindkvist å formidle et eksistensielt alvor i tekstene. Fortellerstemmen er sympatisk, med en viss ironisk humor uten at det blir anmassende."

Cathrine Krøger, Dagbladet

Stramme, små fortellinger [...] de har både desperasjon og svart humor. [...] Det er bare å vente på mer, om det er aldri så sant eller ikke."

Einar O. Risa, Stavanger Aftenblad

"Modig debut. Lindkvist klarer på merkelig vis å balansere stoffet sitt slik at det føles relevant og troverdig. Enhver som har hatt noen år som singel i storbyen vil nok kjenne seg igjen. Kanskje er det ikke sant, alt hun skriver, men det kunne vært det. Dessuten er tekstene velformulerte og merksnodige nok til at det blir litterært interessant. Menn og øyeblikk fortæres grådig, men ikke uten refleksjon. Det samme bør gjøres med denne boken."

Siri M. Kvamme, Bergens Tidende

"... en av høstens mest spennende debutanter. For hun skriver godt Lindkvist, skarpt, svart, humoristisk og med en evne til å balansere det personlige med det gjenkjennelige og kommuniserende."

Annette Orre, Dagsavisen

"Boka er full av knivskarpe formuleringer med sårbarhet, brodd og overraskende humor."

Tore Høgås, Nordlys

"[...]boka har en deilig egenart, og bæres frem av Ellisiv Lindkvists svært levende skrivestil."

Thea Finstad, Universitas

Til toppen

Om forfatter

Ellisiv Lindkvist (f. 1973) er forfatter og dramatiker. Hun debuterte med den kritikerroste kortprosasamlingen Alt jeg skriver er sant i 2007, senere har hun gitt ut romanen Tørst (2011) og i 2013 kom tre av scenetekstene hennes i bokform: Jeg er ikke slik – tre scenetekster. Som inneholder skuespillene Play.mobil (2004), Jeg er ikke slik (2007) og Heltinnesinne (2011).

I 2013 kom også romanen Ditt røde hår, Unn på Solum og med støtte fra Leser søker bok. Romanen ble belønnet med Havmannprisen.

Lindkvist har gått på forfatterstudiet både i Bø og i Tromsø. Hun er fast baksideskribent i Klassekampen og tidligere morgenkåsør i NRK P2.

Les mer om Lindkvist på bloggen

Lindkvists logg

http://ellisivlindkvist.blogspot.no

eller

Bonusord

http://www.forlagsliv.no/bonusord/