Alt for Norge - og vel så det (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202249618
Kategori: Humor / Satire
Omtale Alt for Norge - og vel så det

”Kjære Tore,

Hvor i all verden er du?

Du kan da ikke bare forsvinne, lille hengebuksvin...”

”Knut! Gode gamle ørn!

Dette er sinnssykt.

Du vil aldri makte å gjette hvor jeg er...”

Knut Borge og Tore Skoglund lever i hver sin verden, bokstavelig talt. I denne brevvekslingen ser de Norge i jubileums- og valgåret 2005 fra hvert sitt – mildt sagt – overraskende ståsted.

Tore har stukket seg bort, gått under jorda så å si, mens kompisen Knut er tro mot land og folk og holder stand mot alt det tanketomme som omgir oss i det daglige. Men han vil vite hvorfor Tore har tatt fri fra omgivelsene, hvor han er og hva han hører og ser der han er. Tore på sin side, vil gjerne høre hvordan det går i gamlelandet. Dette fører til en ellevill utveksling av e-post, brev og SMS, der ingen blir spart.

Med beundringsverdig tålmodighet forsøker Knut å forklare kompisen hvordan alt henger sammen her hjemme, mens Tore på sin side kan berette om en skummel og ukjent verden der det foregår mye rart. Skulle man tro. Men neida, der han er, råder harmonien, fornuften og tanken!

Les utdrag fra boken [pdf]

Til toppen

Flere bøker av Tore Skoglund:

Om forfatter
Tore Skoglund er født på Senja 01.12.47. Tradisjonell nordnorsk oppvekst på småbruk. Diverse skoler med vekslende hell. Også erfaring som trålfisker og anleggsarbeider.

Hadde tenkt å bli skuespiller, men tok til fornuft og ble journalist istedet.
Jobbet i aviser og byråer i 18 år, bl.a. i Nordlys og A-Pressen i Oslo (Stortinget), før han gikk over til underholdningen og NRK på heltid. Har vært innom en rekke felt: kultur, politikk, utenriks-stoff, feature. Drev mye med teater og lokalrevy i tidlig ungdom. Debuterte som Josef i et julespill på folkeskolen. Jobbet i flere år parallelt med journalistikk og underholdning. Kjent for samarbeidet med Arthur "Oluf" Arntzen i over 20 år.

Utallige TV- og radioproduksjoner, mest foran men også bak kamera. Har holdt på med programmet "Du skal høre mye..." i 15 år, lagde lørdagsserien "Helan og Helan" sammen med Knut Borge, diverse portrett-programmer, en del kulturprogrammer, bl.a. om mørketida (Den femte årstid), om tru og overtru i nord osv.
Sammen med Trond Myhre (samarbeidspartner i "Du skal høre mye") og Leif-Erik Forberg ble det rundt 25 programmer av radioserien "Før ørene faller av" for det gamle P2, der de tok pulsen på kultur og underholdning i hele landet.
En rekke tema-programmer og kåserier i radio.
Har skrevet et titalls bøker, alene eller sammen med andre. Alt fra humor til folkloristikk og utenrikspolitikk. Er for tiden knyttet til NRK-TV i Tromsø som frilans.

Er opptatt av lyrikk og liker flere typer musikk, men lytter gjerne til jazz. Var selv trommeslager i danseband på 60-tallet. Har avtjent verneplikten som lønnet soldat (6 kr. dagen) og innehar både marsjmerket og skyttermerket. Hadde kanskje anlegg som idrettsmann. Var vordende og rask i unge år (7.2 på 60-meteren).

Har fått Spelemanns-prisen sammen med Arthur Arntzen og Asle Myhrvoll (Latterkula 1992), og er æresviking av Bjarkøy (Tore Hund). Eget utsagn: - Forøvrig mottatt få priser foruten Råfisklagets minstepris. Måteholdsmann. Har reist en del rundt i verden, både på jobb og ferie. Har ikke vært med i speider´n, men er flink til å tenne bål og er veldig glad i naturen og i turer i skog og mark. Er veldig opptatt av fortellertradisjonen. "- Kan nok flytte på kroppen, men sjela blir igjen i nord -".