Alt dette er Tokyo (Innbundet)

Japan sett fra gateplan

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202558604
Kategori: Kulturhistorie og Reisebøker
Omtale Alt dette er Tokyo

En svært velskrevet og underholdende bok om japansk kultur, tankesett og historie – fortalt fra gateplan i tolv av Tokyos unike nabolag. Disse bydelene er svært forskjellige – i arkitektur, tempo, mennesketyper, historie, grøntområder. Ina Strøm vandrer rundt i byen, møter folk, opplever ting, bruker seg selv, og byr på et engasjement som både smitter og inspirerer. Boken er gjennomillustrert.

Til toppen

Andre utgaver

Alt dette er Tokyo
Bokmål Ebok 2018
Alt dette er Tokyo
Bokmål Heftet 2019
Alt dette er Tokyo
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Ina Strøm:

Anmeldelser Alt dette er Tokyo

Nytt reisefølge til Tokyo 28.04.2018

«...En bok å investere i før en reise til Japan, men uten at det er som en guidebok til byen i og for seg. Den fungerer best som et bakteppe til egen utforskning.»

«Ina Strøms bok er muntlig, direkte og lett i språket, med glimt i øyet.»

«Vakre bilder fra Tokyo er gjennomgående illustrasjoner i boka.»

 
Mette, Reiselykke.com (Norges største reiseblogg)

Alt dette er Tokyo 16.03.2018

(...) Ina Strøm har skrevet en fantastisk kjærlighetserklæring til en by hun kjenner godt. Det er for ordens skyld ingen reiseguide av den tradisjonelle sorten, men en god introduksjon til en spennende by sett fra menneskene som bor der – med norske referansepunkt. Rett og slett en nydelig og til tider poetisk skildring som tar for seg alt fra daglige ritualer til historiske hendelser som preger hverdagen. Boka kommer også illustrert med forfatterens egne bilder. Alt dette er Tokyo. Vi har lyst til å oppleve alt sammen!

 
Runar Larsen, Magasinet Reiselyst

«Dette er en liten perle av en sakprosabok om Tokyo, - med illustrerende fargefotografier.»

Wenche Roald Naas, Stokke Bibliotek

Draum om Austen 09.05.2020

«Strøm har reist jamleg til Japan gjennom meir enn eit tiår (...). I "Alt dette er Tokyo" granskar ho japansk sinnelag, identitet og kultur, medan ho beveger seg lettføtt frå strøk til strøk i storbyen og portretterer den på ein rik og underhaldande måte.»

Eivind Myklebust, Klassekampen

Gjennomført om Japan

Lettlest, full av humor og den øker ditt kunnskapsnivå. (...) burde være obligatorisk for alle som reiser østover til Soloppgangens land.

Helge Baardseth, Vagabond

Til toppen

Om forfatter

Ina Strøm er utdannet journalist og har en bred erfaring fra media, blant annet fra ulike redaksjoner i NRK. Hun har vært praktikant ved Norges ambassade i Tokyo og reist jevnlig til Japan.