Alfred 2.0 (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 128
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202742782
Kategori: Romaner
Omtale Alfred 2.0

Alfred 2.0 er en spennende og gripende ny roman fra Edgar Burås og en frittstående oppfølger til Du og jeg, Alfred.

Elias rømmer østover fra det som en gang var Norge. Myndighetene er etter ham igjen.

De fleste roboter er enten slaver eller forbudt, men Elias liker de digitale vesenene like godt som andre, og han synes ikke de skal måtte dø. Derfor håper han å finne «Det vidunderlige stedet», enklaven der kybernetiske organismer får leve i fred.

I krisetider søker de merkeligste figurer sammen. Elias finner vennskap i Syrin, en opprørsk sexrobot som også er på rømmen, og Alfred, et heldigitalisert, levende husprogram (som rent midlertidig er lasta inn i en kosebamse).

Klarer den brokete gjengen å finne «Det vidunderlige stedet»? Og vil Elias bli tatt vel imot, gitt hva menneskene har gjort med maskinene?

Til toppen

Andre utgaver

Alfred 2.0
Bokmål Ebok 2022

Flere bøker av Edgar Burås:

Om forfatter

Edgar Burås vokste opp i Kongo som barn av et norsk misjonærpar og var utdannet som lærer. I 2009 måtte han førtidspensjonere seg på grunn av malaria, og skrev da flere bøker for barn og voksne.

I 2020 ble Burås overfalt og drept av en av Dagbladets ansatte, noe avisen like etterpå (20. april) ga en rystende fire siders øyenvitnebeskrivelse av under tittelen «Mordet på Edgar Burås».

Forfatteren hadde heldigvis rukket å skrive ferdig Alfred 2.0 – som utgis posthumt. Burås hadde ingen familie. Sammen med to katter levde han de siste årene et stille liv i en hytte i Finnskogen.